Hoogste score voor Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Hoogste score voor Streekziekenhuis Koningin Beatrix

WINTERSWIJK - Uit onderzoek van Weekblad Elsevier blijkt dat het SKB bij de 'beste ziekenhuizen' hoort. Het Winterswijkse ziekenhuis behaalde de hoogst mogelijke score in het onderzoek van Elsevier Weekblad.

Vervolg pagina 2

De vrees, dat de acute as bij het SKB zou verdwijnen en overgeheveld zou worden naar Doetinchem is door de defusie weggenomen, maar landelijk gezien ligt er nog steeds het discussiestuk, waarin het voornemen ligt om het aantal spoedeisende hulpposten drastisch te gaan beperken.

Reactie
Longarts Dirk Nijmeijer ziet ook de betrekkelijkheid van de uitkomst van het onderzoek, waarbij 75 ziekenhuizen betrokken waren. Nijmeijer: "We staan al jaren lang hoog op deze lijstjes. Ik geloof niet dat er in Nederland hele slechte ziekenhuizen zijn, maar je staat toch liever bovenaan dan onderaan in de lijstjes en het geeft motivatie om in dit ziekenhuis te (komen) werken”, is zijn opmerking.
Dat de kou op lange termijn niet uit de lucht is, blijkt ook uit zijn verdere commentaar: "Het is natuurlijk leuk om te zien, dat je het goed gedaan hebt als ziekenhuis en blijkbaar ook binnen de acute as, maar als de acute zorg gaat verdwijnen, dan kun je eigenlijk niet meer spreken van een ziekenhuis. Het grootste gedeelte van onze klinische bedden komt binnen via de spoedeisende hulp. En het zou natuurlijk doodzonde zijn als het ziekenhuis in de huidige vorm zou verdwijnen, ondanks dat je het goed doet in alle lijstjes en dat mag toch niet gebeuren.”