Vacature voor penningmeester bij RTV Slingeland

WINTERSWIJK - RTV Slingeland is de lokale omroep voor Winterswijk en verzorgt radio- en tv-programma’s voor de inwoners van Winterswijk. Ook is RTV Slingeland actief op de sociale media. De omroep bestaat uit ongeveer 60 medewerkers die allemaal op vrijwillige basis hun bijdrage aan de omroep leveren. De omroep is een stichting met een stichtingsbestuur bestaande uit tenminste 5 bestuursleden. Ook het bestuurswerk gebeurt op vrijwillige basis.

De inkomsten van de omroep bestaan uit een vaste gemeentelijke subsidiebijdrage en inkomsten uit reclameverkoop, giften en donaties. Wegens het vertrek van de huidige penningmeester is men op zoek naar een nieuwe penningmeester.
De taken van de penningmeester:
Natuurlijk beheert de penningmeester de financiën van de stichting maar hij/zij is samen met de overige bestuursleden ook verantwoordelijk voor het algemene beleid en bestuur van de omroep. Dus enige affiniteit bij het omroepwerk is wel belangrijk.
Meer concreet zijn de taken van de penningmeester:
– het beheren van de financiën van de omroep (betalingen en facturering),
– de verzorging van de financiële administratie,
– het samen met de andere bestuursleden opstellen van de jaarlijkse begroting,
– het verstrekken van gegevens aan de accountant voor het opstellen van de jaarrekening en het samen met de andere bestuursleden besturen van de organisatie en het vaststellen van beleid.
Het bestuur vergadert meestal één keer per maand. Allereerst is het belangrijk dat men interesse heeft voor de activiteiten van de omroep. Men hoeft zelf geen radio- of tv-maker te zijn maar belangstelling voor de activiteiten van de omroep is natuurlijk wel van belang. Vanzelfsprekend is het voor deze functie ook belangrijk dat men enige kennis van en ervaring heeft met de financiële administratie van een vereniging of stichting. De administratie is relatief eenvoudig en de jaarrekening wordt opgesteld door een accountantskantoor. En natuurlijk is de penningmeester ook bestuurslid en beslis hij/zij samen met de andere bestuursleden over belangrijke zaken die de omroep aangaan.
Wie het leuk lijkt en uitdagend om als financiële man of vrouw een bijdrage aan de organisatie te leveren en daarmee de lokale omroep van Winterswijk te ondersteunen, kan zich melden door te mailen naar vacature@rtvslingeland.nl.
Wie graag nog wat meer informatie en misschien een gesprek contact opnemen met de voorzitter, Geert Krosenbrink, tel. 0543 522514.