De leden van de Werkgroep Dorpsvisie Meddo. PR Werkgroep Dorpsvisie Meddo

De leden van de Werkgroep Dorpsvisie Meddo. PR Werkgroep Dorpsvisie Meddo

Werkgroep Dorpsvisie Meddo vol enthousiasme uit de startblokken

MEDDO – Tijdens de startbijeenkomst op woensdag 23 september bij Spiekerman is de aftrap gegeven voor het traject om te komen tot een nieuwe Dorpsvisie voor Meddo. De komende maanden gaat een enthousiaste werkgroep aan de slag om een nieuwe visie te ontwikkelen waarin in beeld wordt gebracht welke kant Meddo de komende jaren op wil. Zodat Meddo ook in de toekomst een aantrekkelijk en leefbaar dorp blijft voor huidige en toekomstige bewoners.

De werkgroep wordt daarbij ondersteund door een procesbegeleider van DKK Gelderland (Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland).

Een aantal recente ontwikkelingen onderschrijven de noodzaak voor een nieuwe stip op de horizon voor Meddo. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom een aantal voorzieningen, zoals de sluiting van de supermarkt en het op termijn verdwijnen van de kerkelijke functie. Ruimtelijke ontwikkelingen, zoals leegkomende bebouwing en veranderingen in het buitengebied vragen aandacht. Maar ook sociale vraagstukken, zoals de betrokkenheid bij het verenigingsleven en de sociale samenhang zijn actuele thema’s. En een dorpsvisie is een goede manier om al die verschillende thema’s samen te brengen en zo een toekomstbeeld te schetsen. Mede vanwege de goede ervaringen uit het verleden met eerdere dorpsplannen heeft Algemeen Meddo’s Belang het initiatief genomen om een werkgroep te vormen. Deze werkgroep gaat de regie voeren om een nieuwe dorpsvisie, ook wel dorpontwikkelingsplan genoemd, op te stellen.

Brede samenstelling
Via verschillende kanalen is een oproep gedaan aan geïnteresseerden om samen met andere enthousiastelingen hierin het voortouw te nemen. De werkgroepleden kwamen woensdag 23 september voor het eerst bij elkaar voor een startbijeenkomst. De grote opkomst tijdens deze avond bevestigt nog maar eens de betrokkenheid.


Lees verder op pagina 19