Tsjernobyl. Foto: Rob Blekkink
Tsjernobyl. Foto: Rob Blekkink

Urbex-fotograaf Rob Blekkink exposeert in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Vanaf 17 oktober exposeert urbex-fotograaf Rob Blekkink uit Winterswijk foto’s uit zijn Tsjernobyl-reeks in de bovenzaal van de Koppelkerk. De expositie toont de ongelooflijke beelden van een stad die halsoverkop is leeggestroomd en in de loop van de decennia is overwoekerd door de natuur.

ob Blekkink (Winterswijk, 56) is werkzaam bij het Ministerie van Defensie. In zijn vrije tijd fotografeert hij, waarbij landschappen en architectuur zijn voorkeur hebben. Vanuit zijn voorliefde voor het fotograferen van architectuur en omgevingen, schiet hij het liefst indringende beelden van verlaten en vervallen gebouwen en begraafplaatsen. Dit wordt ook wel urbex-fotografie genoemd (‘urbex’ is een samenvoeging van ‘Urban Exploring’). In 2018 bezocht hij Tsjernobyl, waarbij hij rondom de beruchte kerncentrale fotografeerde. . In de decennia daarna is het verval ingetreden, wat surreële beelden oplevert met een ongekende schoonheid van imperfectie en verval. In de Koppelkerk toont hij voornamelijk werk dat nog niet eerder te zien was voor publiek.
Rob Blekkink is op 17 oktober vanaf 13.00 uur aanwezig. De expositie is tot en met 20 december te bezoeken. Bezoekers moeten zich houden aan de coronarichtlijnen. De expositie is te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. Entree is zes euro per persoon inclusief een kop koffie of thee. Vooraf reserveren via de website.


www.koppelkerk.nl