Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er diverse vacatures voor vrijwilligers.

Voorlees opa’s en oma’s
Op donderdag 22 oktober vormt de Museumfabriek in Winterswijk het unieke decor van een voorleesmiddag voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens deze middag wordt er tussen 14.00 uur en 16.00 uur voorgelezen, maar ook kan er een kijkje worden genomen in de fabriek zelf. Voor de middag is de organisatie op zoek naar opa’s en oma’s die het leuk vinden een stukje voor te lezen samen met hun kleinkind. In verband met corona is voor deze gratis voorleesmiddag reserveren verplicht. Dit kan via www.actiefwinterswijk.nl op de kinderpagina. De Museumfabriek is gevestigd aan de Laan van Hilbelink 6. Wil jij samen met jouw kleinkind voorlezen meld je dan voor de 18e oktober aan bij Hans Roerdinkholder via cultuurcoach@boogiewoogie.nl.

Leerlingbegeleider Technieklokaal
In het Technieklokaal Skills staan vrijwilligers elke schooldag klaar om kinderen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs in Winterswijk vertrouwd te maken met basisvaardigheden in: metaal, hout, elektra, solderen en de bakkerij. Hierbij worden creativiteit en inzicht bevorderd en interesse in vakmanschap aangewakkerd. Als leerlingbegeleider probeer je de liefde voor het vakmanschap over te brengen op de jonge leerlingen. Je hoeft zelf geen technicus te zijn, enige affiniteit met techniek is voldoende. Je moet het vooral leuk vinden om met jongeren te werken.

Medewerker dierenambulance
Ben jij de redder in nood voor onze grotere en kleine vrienden? Word je warm van het helpen van dieren in nood en heb je oog voor de situatie er omheen? Dan zoeken we jou! Dierenambulance is op zoek naar enthousiaste collega’s die woonachtig in Winterswijk zijn. Met een geldig rijbewijs, een minimale leeftijd van 20 jaar en een nuchtere, stressbestendige en flexibele instelling kom je al een heel eind. Uiteraard verwachten we, dat je affiniteit met dieren maar ook met de baasjes achter de dieren hebt.

Hof van Kairos
Het Hof van Kairos ligt in het coulisselandschap van Winterswijk. Hof betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jouw weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart. Men zoekt een vrijwilliger om te helpen met werkzaamheden in de tuin en op het erf (onkruid wieden, snoeien etc.) en onderhoudswerkzaamheden aan het huis Dus vind je klussen leuk en werk je graag buiten dan is dit wellicht voor jou de ideale omgeving.