Harlekijn serveert Kookpunt, een vrolijke en smakelijke musical vol humor en diepgang. Foto: Rozan Domhof
Harlekijn serveert Kookpunt, een vrolijke en smakelijke musical vol humor en diepgang. Foto: Rozan Domhof

Harlekijn presenteert grappige musical Kookpunt

WINTERSWIJK - Afgelopen maart stonden ze al in de startblokken, maar corona gooide roet in het eten. Inmiddels staan de leden van het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn te trappelen om de voorstelling Kookpunt op de planken te brengen. Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober staan zij maar liefst drie keer in de grote zaal van Theater De Storm.

Dit jaar brengen zij de voorstelling ‘Kookpunt’, waarin twee restaurants de culinaire strijd met elkaar aangaan. Een productie vol muziek, waarbij humor een belangrijke plek inneemt. Voorzitter Mandy Lageschaar- Steenveld: "Het verhaal gaat over een chique Frans restaurant en een Mexicaanse bistro die al jaren naast elkaar bestaan. Totdat de minister van ‘Culinariteit’ aankondigt dat slechts één van de restaurants kans maakt op de culinaire subsidie. Er ontstaat een kokende strijd. Wie krijgt de meeste tevreden gasten en wie moet de koksmuts voorgoed opbergen? De koks, eigenaresses en bediening doen er alles aan om het recept voor succes te vinden. Een geheime liefde tussen de keukenhulpjes kon wel eens voor roet in het eten zorgen.”

Humor en diepgang
De musical, geschreven en gecomponeerd door MaxMini, daagt de leden van Harlekijn flink uit. Bestuurslid Anne ten Dolle: “Het is een vrolijke en grappige musical, die met de strijd om bestaansrecht van restaurants ineens heel actueel is. Regisseur Merel Spikker vraagt naast spel, muziek, zang en dans ook extra inlevingsvermogen en zij coacht de kinderen op timing, waarbij grappen nog beter vallen en de voorstelling een extra laag mee kan krijgen. Naast Merel bestaat het creatieve team uit Dennis Weelink, die als muzikaal leider als sinds de start bij Harlekijn betrokken is, en Ellis Wassink, die voor de tweede keer de choreografie verzorgt.

Kaartverkoop
Om veilig plaats te bieden aan het publiek is de voorstelling nu verplaatst van de kleine zaal naar de grote zaal van Theater De Storm. De voorstelling op zaterdag 10 oktober zijn er twee voorstellingen, een matinee om 14.30 uur en een avondvoorstelling om 20.00 uur. Op zondagmiddag 11 oktober is er ook een matineevoorstelling om 14.30 uur. Kaarten á 19,50 euro zijn te koop bij Theater De Storm via de website.


www.theaterdestorm.nl/harlekijn