11.887 euro opgehaald voor Nierstichting

WINTERSWIJK - Tijdens de collecteweek van Nierstichting van 13 tot en met n19 september zijn ruim 40.000 vrijwilligers van de Nierstichting in Nederland actief geweest. Ondanks de coronamaatregelen kon er (veilig) gecollecteerd worden en in Winterswijk is door zo’n 200 vrijwilligers maar liefst 11.887 euro opgehaald.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt mensen enorm. De Nierstichting wil nierpatiënten hun leven teruggeven. Zodat zij er weer kunnen zijn voor de mensen die zoveel van hen houden.
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. "De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting", benadrukt Anja Navis, collectecoördinator Nierstichting in Winterswijk. "Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. Want elke bijdrage helpt." Het aantal collectanten loopt de laatste jaren echter wel terug, daarom zijn mensen die willen helpen met de collecte van harte welkom. Zij kunnen contact opnemen met Marjo Schurink, 0543-795072 of Anja Navis, 0543-569077. Ook kan men een mail sturen: collecte@nierstichting.nl.