Johan Olof en Liesbeth Vreeburg, oprichters van het Oneiros Ensemble. Foto: Lieke Martens
Johan Olof en Liesbeth Vreeburg, oprichters van het Oneiros Ensemble. Foto: Lieke Martens

Oneiros Ensemble op muzikale Europareis in De Storm

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 18 oktober treden vanaf 16.30 uur op in Theater de Storm: Liesbeth Vreeburg (harp) en Johan Olof (viool) met het programma Europareis.

Liesbeth Vreeburg, harp, en Johan Olof, viool, richtten in 2011 het Oneiros Ensemble op. Johan Olof is daarnaast artistiek leider van De KlankKast in Amsterdam. Liesbeth Vreeburg is actief in verschillende muziektheater- en kamermuziekensembles.
Het Oneiros Ensemble is een groep jonge musici die in wisselende bezettingen werkt. Deze veilige, muzikale Europareis brengt de luisteraar naar Frankrijk met de laatste herinneringen aan de Romantiek van Camille Saint-Saëns’ (1875-1921) Fantaisie uit 1907 en de Danse van de vernieuwende Claude Achille Debussy (1862-1918), naar het Estland van de hedendaagse componist Arvo Pärt (1935) met de verstilde en sobere muziek van Fratres uit 1977 naar de Roemeense Volksdansen van de Hongaar Béla Bartók (1881-1945). Nog verder naar het oosten gaat de reis voor Dmitri Shostakovich (1906-1975) – selectie uit Preludes voor viool en piano. Tot slot komt de luisteraar terecht in de wondere wereld van de volksmuziek van onder andere De Falla uit Spanje.

Voor harp en viool is er schitterend repertoire geschreven, maar voor piano en viool nog veel meer. In dit programma spelen Olof en Vreeburg verschillende bewerkingen voor harp en viool en enkele originele composities. Helaas gaat het op 29 oktober geplande optreden van Peter d’Hamecourt en Oleg Lysenko – In het Spoor van de Russische Ziel – niet door, omdat D’Hamecourt in Frankrijk woont en niet mag reizen.

Kaarten voor het concert, dat oorspronkelijk in het Doopsgezind Kerkje zou plaatsvinden zijn voor 14,50 euro, voor jongeren tot en met 17 jaar voor 7,50 euro, te bestellen bij Theater De Storm in Winterswijk.


www.theaterdestorm.nl