Mathijs Wubbels: “Ik spreek als Achterhoeker de taal van de regio. Ook als het om beleggingsadviezen gaat.” Foto: Eric Klop
Mathijs Wubbels: “Ik spreek als Achterhoeker de taal van de regio. Ook als het om beleggingsadviezen gaat.” Foto: Eric Klop

‘Beleggen is nog niet zo’n slechte optie’

HIP Capital geeft nu ook in Achterhoek persoonlijk beleggings-advies

Door Eric Klop

DOETINCHEM – ‘Aandacht en vertrouwen’. Zo luidt het credo van HIP Capital dat sinds afgelopen voorjaar een beleggingsadvieskantoor heeft in Doetinchem. “Want beleggen begint bij persoonlijke aandacht”, zegt geboren en getogen Achterhoeker Mathijs Wubbels aan de Hanzestraat 1 waar hij op de eerste verdieping van het riant verbouwde Hanzepand kantoor houdt.

Wubbels is partner van HIP Capital waarvan de eerste drie letters staan voor Hubertus Investment Partners. “Naar Dick Hubertus, in 2017 oprichter van de onafhankelijke beleggingsonderneming die ook over kantoren beschikt in Den Bosch en Venray”, licht de 38-jarige Aaltenaar toe. “Dat HIP Capital in minder dan drie jaar is gegroeid naar drie vestigingen heeft alles te maken met onze persoonlijke aanpak en service. Wij geloven niet in automatisch beleggen, een onderhoudsgesprek met wisselende adviseurs of beleggingsadvies via internet. Als het om het vermogen van iemand gaat is het van groot belang dat een vaste adviseur een onafhankelijke boodschap uitdraagt. Dit wekt vertrouwen en biedt, indien het klikt, een vertrouwensrelatie voor de langere duur.”
De Achterhoekse vermogensadviseur en beleggingsspecialist weet waarover hij praat. Al van jongs af aan werd Mathijs Wubbels geboeid door de aandelenwereld. Inmiddels opgeleid tot ‘financiële duizendpoot’ trad hij in 2008 als beleggingsadviseur in dienst van de RABO-bank. “Net toen de kredietcrisis losbarstte. De bankenwereld klapte dicht, met alle gevolgen van dien. Alles veranderde. Reorganisatie op reorganisatie op reorganisatie. Ieder jaar een ander verhaal. Banken luisterden steeds minder naar de klant. Voor mij bracht dit uiteindelijk met zich mee dat ik niet meer achter de boodschap stond die ik van mijn werkgever naar buiten moest brengen. ‘Ik doe het zelf’, besloot ik zo’n zes jaar geleden. Met mijn partnerschap bij HIP Capital ben ik nu waar ik wezen wil.”

“Sparen levert al jaren vrijwel niets meer op”, vervolgt Wubbels. “De rente is nagenoeg nul en soms zelfs negatief, terwijl er toch belasting op spaargeld wordt geheven. Het zijn tijden om goed over je vermogen na te denken. De kans op winst is bij beleggen op de langere termijn groter. Ik geef toe dat je er tegen moet kunnen dat het vermogen dan per dag fluctueert. Het emotionele aspect. Mensen vinden beleggen soms eng. Maar heus, dat is nergens voor nodig. In een eerlijk gesprek leg ik dat graag nader uit. Beleggen is nog niet zo’n slechte optie!”

Met jarenlange ervaring op zak is Mathijs Wubbels haarfijn op de hoogte van wat er in de geldmarkt gaande is. Gecombineerd met zijn wortels in de regionale samenleving koppelt hij dit als een van de zes partners van HIP Capital aan échte aandacht, uitstekende rendementen en scherpe tarieven. “Onze kernwaarden zijn geen loze woorden of marketingtruc, maar een diepe overtuiging die we iedere dag uitdragen en in de praktijk brengen”, citeert de Aaltenaar uit de relatiebrochure die hij glimlachend als een ‘visitekaartje 2.0’ betitelt. “Door hard te werken, onze gezamenlijke beleggingservaring van ruim honderd jaar én onze drive om het altijd beter te doen, behalen we rendementen die al sinds de start van onze beleggingsonderneming tot de besten in de markt behoren”, aldus Wubbels die voor de klip en klare cijfers verwijst naar de website van HIP Capital.
Achterhoekers die zich over hun eigen vermogen vanaf 100.000 euro bij HIP Capital willen laten adviseren, kunnen voor een kennismakingsgesprek contact opnemen met Mathijs Wubbels. Hij is makkelijk en snel bereikbaar op 0314-235024, 06-17380294 of m.wubbels@hipcapital.nl.


www.hipcapital.nl