Verbetering trein- en busverkeer over de grens vordert gestaag

REGIO - Provincie Gelderland werkt samen met haar Duitse partners aan het verbeteren van het trein- en busverkeer over de grens waaronder een buslijn tussen Aalten en Bocholt en een extra lijn op de buslijn van Winterswijk naar Barlo.

Tussen december 2017 en mei 2018 heeft de lijndienst C11 tussen Bocholt en Aalten als proef gereden. De reacties van reizigers, bedrijven en gemeenten waren positief. Zo positief dat provincie Gelderland en Kreis-Borken de ambitie hebben uitgesproken om een permanente busdienst te realiseren. Deze buslijn moet in april 2021 starten. Er wordt nu gewerkt aan een route en de dienstregeling en het budget.

De lijn T10 Barlo-Winterswijk is een Anrufbus (belbus). Vanuit de buurtschap Woold-Winterswijk is een verzoek gedaan voor een extra halte. Dit is een halte bij het verenigingsgebouw ‘Juliana’. De extra halte bij het verenigingsgebouw Juliana gaat de kern Woold bij Winterswijk beter ontsluiten, draagt bij aan de leefbaarheid en is ook een goede halte voor toeristen om uit te stappen en het mooie buitengebied te bezoeken. Er is nog wat informatie van de vervoerder nodig, maar daarna kunnen de werkzaamheden starten en kan de halte worden gebruikt.