Afbeelding

Victor Steeman

Wegracer - 20 jaar - Afkomstig uit Lathum

Na een intensief wintertrainingsprogramma was het team van Lentink Sports Racing klaar voor het nieuwe raceseizoen. Door corona werden alle motorsportevenementen tot eind maart afgelast en uiteindelijk verschoven.

We hebben nog wel met het team een paar testdagen gehad en een trainingsdag, georganiseerd door de KNMV. Zo heb ik toch nog wat meters kunnen maken, met de door Ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6 motor, voordat we groen licht kregen om wedstrijden te rijden.

Vanwege de versoepelingen van de maatregelen mochten er vanaf juli weer races georganiseerd worden. Voor het Nederlandse en Duitse Kampioenschap werden dus aangepaste kalender bekendgemaakt. Op 11 juli was het officiële debuut van Lentink Sports Racing: tijdens het eerste raceweekend van het ONK SuperCup 600. Ik pakte pole position en eindigde na een sterke race op het podium met een tweede plaats. De volgende race was een week later. Ik pakte weer pole position en finishte als tweede. Er mocht geen publiek aanwezig zijn, maar gelukkig was OW Cup TV wel aanwezig. Thuis kon dus vanaf de bank alles live gevolgd worden!

Daarna gingen we ons voorbereiden op de start van het Duitse IDM Supersport 600 Kampioenschap. Het eerste raceweekend zou verreden worden op ons thuiscircuit in Assen. Mijn teammaat Jeroen Hilster en ik waren er klaar voor en waren erg benieuwd of we met de kopgroep mee konden strijden. Ik stond zowel in beide vrije trainingen, als in de twee kwalificaties bovenaan op de tijdlijst en zorgde tijdens de eerste race voor een stunt. Ik kwam na 13 ronden als eerste over de streep. Ook de tweede race kwam ik uitstekend van de plaats. Ik reed aan de leiding toen het fout ging in de Stekkenwal. Ik ging iets te hard door de bocht en schoof onderuit. Deze crash was ongelooflijk zuur, want ik reed op kop in hoog tempo. Maar als je op de grens rijdt kunnen dit soort dingen gebeuren en ik had gelukkig geen blessures.

Begin september zijn we afgereisd naar Duitsland. Dit werden uitdagende dagen voor ons, want wij hadden geen ervaring met onze Yamaha R6 op deze circuits. Ik mocht vertrekken vanaf de zevende plaats op de Sachsenring. Mijn start was beide keren goed en ik wist veel plaatsen te winnen, maar na een aantal ronden kreeg ik problemen met de grip aan de achterzijde. In de eerste race werd ik achtste en in de tweede race tiende. Op de Lausitzring, een erg hobbelige baan, heeft het team hard gewerkt aan de afstelling van de motor. Ik kwalificeerde op de tweede startrij als zesde. Ik startte goed en wist in beide races tweemaal een top-vijf klassering te scoren.

Momenteel sta ik op een zesde plaats in het kampioenschap. We nemen dit goede gevoel mee naar de finalerace in Hockenheim eind september! Wil je ook live meekijken? Dat kan! Alle informatie vind je op www.IDM.de.

Om volgend jaar weer te kunnen racen, is er budget nodig. Ik ben dus op zoek naar sponsoren, dus mocht je me kunnen helpen…