Informatieavond over levenstestament

WINTERSWIJK - Een levenstestament is van belang als iemand zelf niet meer in staat bent om eigen zaken te regelen. Men kan dan een volmacht aan de partner geven, maar ook bijvoorbeeld aan de kinderen of een ander die men vertrouwt. Op donderdagavond 12 november is er een informatieavond over het levenstestament in ’t Gashuus. Aanvang 19.30 uur.

Met een levenstestament kan worden voorkomen dat voortijdig bewind of curatele aangevraagd moet worden, waarbij voor bepaalde handelingen de toestemming van de rechter nodig is. De weg naar de rechter is een formele weg en toestemming zal men niet overal voor krijgen.
Met een levenstestament geeft iemand aan zijn/haar vertrouwenspersonen een volmacht om alle rechtshandelingen, zowel op financieel als medische gebied, voor deze persoon te verrichten.

In het levenstestament kan opgenomen worden dat degene aan wie men de volmacht geeft, schenkingen namens namens deze persoon kan (blijven) doen, om bijvoorbeeld het vermogen te verminderen in het kader van de AWBZ-bijdrage.
Ook als men gehuwd is in gemeenschap van goederen is het nodig om elkaar volmacht te geven om alle zaken voor elkaar te kunnen regelen.
Een levenstestament is niet alleen van belang voor ouderen. Ook jongeren kunnen geconfronteerd worden met (tijdelijke) wilsonbekwaamheid. Een ongeluk kan iedereen overkomen.

Kosten voor de informatieavond bedragen 2,50 euro, inclusief een kop koffie of thee (graag gepast betalen bij binnenkomst). Men dient zich te houden aan de coronamaatregelen. Met inachtneming van de Covid 19 maatregelen mogen er maximaal 30 personen worden toegelaten.
Daarom is aanmelding verplicht. Ook niet-leden zijn op deze avond welkom. Aanmelden bij G.Siebelink, mail: secretariaat@wentersplus.com, tel: 0543-530889.