Colubris Cleantech heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de World Cleanup Day. Foto: worldcleanupday.nl
Colubris Cleantech heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de World Cleanup Day. Foto: worldcleanupday.nl

Colubris Cleantech in actie tijdens de World Cleanup Day

WINTERSWIJK - Op zaterdag 19 september deed Colubris Cleantech mee aan de derde editie van de World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Een enthousiaste groep van ruim 25 vrijwilligers van het Colubris Cleanup Team stond zaterdag paraat en ruimde flink veel afval op in en rondom het industriegebied van Winterswijk.

CleanTeam
Het Colubris Cleanup Team bestond uit Colubris medewerkers met hun partners en kinderen. Daarnaast bood het Managementteam van de Nijhuis Group ook een helpende hand. "Deze dag is ook om mensen te verbinden en samen te werken; dit is goed gelukt.", zegt Gertie van den Hurk, oprichter-eigenaar van Colubris. "Wel te bedenken, dat we met ruim 20 miljoen andere mensen over de hele wereld de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Wij hopen dat de komende jaren steeds meer bedrijven uit Winterswijk aan de World Cleanup Day mee gaan doen, met welke actie dan ook", aldus Stephan Pillen, initiatiefnemer van Colubris Cleanup Team.

Zwerfafval
Het Colubris team heeft opmerkelijke voorwerpen gevonden op straat, zoals een kapotte speelgoedtractor, een autoradio en zelfs een oude magnetron. De World Cleanup Day wordt in Nederland door de Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon georganiseerd. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer men te weten komt over het afval, hoe gerichter men kan werken aan oplossingen.