4.508 euro opgehaald voor onderzoek naar spierziekten

4.508 euro opgehaald voor onderzoek naar spierziekten

WINTERSWIJK - Vrijwilligers hebben in Winterswijk 4.508 euro opgehaald voor onderzoek naar spierziekten. De collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Winterswijk was ondanks de bijzondere omstandigheden vanwege coronamaatregelen dan ook succesvol te noemen.

Van 6 tot en met 12 september is er door 48 vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Winterswijk. Voorgaande jaren waren er ruim 70 collectanten actief maar vanwege de corona hebben een aantal vrijwilligers dit jaar niet gecollecteerd. Wie de collectant heeft gemist, maar toch een gift wil doen, kan doneren via giro 969 of sms SPIER naar 4333 (eenmalig 1,50 euro).
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. De organisatie stimuleert ook verbetering van de kwaliteit van leven van patiƫnten nu. Dit is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers in Winterswijk niet alleen vanwege de coronamaatregelen terug gelopen, daarom zijn mensen die willen helpen met de collecte van harte welkom. Zij kunnen contact opnemen met Annemarie Smit, 0543-530438 of Ine Damman, 0543-519621.