Van links naar rechts: Charlotte Heesen, 1e prijs vakjury, Ellen Nootenboom, 2e prijs en Denise Plooij, 3e prijs. Foto: Lineke Voltman
Van links naar rechts: Charlotte Heesen, 1e prijs vakjury, Ellen Nootenboom, 2e prijs en Denise Plooij, 3e prijs. Foto: Lineke Voltman

Cursisten WAS tonen hun werk in Gasthuus

WINTERSWIJK - In het Gasthuus aan de Misterade heeft de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS) op 12 en 13 september de jaarlijkse expositie van werken van leerlingen gehouden. Ook werden de winnaars van de vakjuryprijs en publieksprijs bekend gemaakt. Door corona kon het dit jaar niet zoals gebruikelijk plaatsvinden in het voorjaar. In maart moesten de lessen gestaakt worden, op 31 augustus werd begonnen met de inhaallessen en op 21 september gaan de reguliere cursussen weer van start.

Door Lineke Voltman

Volgens Vic Hulshof, docent bij de WAS, was het aantal schilderijen dat ingeleverd was door de cursisten iets minder dan andere jaren. “Ondanks de grote ruimte in het Gasthuus hadden we minder muren ter beschikking. Elke cursist mocht twee werken tentoonstellen, in totaal hangen er 70 schilderijen. Ondanks dat er minder werken zijn is het toch een mooie, gevarieerde tentoonstelling geworden."

Vakjury- en publieksprijs
Aan de expositie zijn ook prijzen verbonden. Een vakjury bestaande uit Louis Nijhuis, Henry Wolters en Paul Wieggers, beoordeelt de werken en nomineert zo’n 30 schilderijen. Daaruit werden dan de 1e, 2e en prijs gekozen.


Lees verder op pagina 16