Ronald Giphart. Foto: Merlijn Doomernik
Ronald Giphart. Foto: Merlijn Doomernik

Ronald Giphart opent boekwinkel in Bredevoort

BREDEVOORT - Op 10 oktober opent Ronald Giphart antiquariaat Moment in Bredevoort. Eigenaar Carlien Laarman (29) wil met Moment een nieuwe impuls geven aan Bredevoort Boekenstad en de liefde voor boeken verspreiden. Moment nodigt alle liefhebbers van vintage en nieuwe boeken uit om vanaf 15:30 te proosten op de opening van dit unieke antiquariaat.

“Moment heeft als doel om een rustpunt te creëren in de drukke wereld om ons heen. Ik wil bezoekers een moment gunnen om even tot rust te komen en zich te verbazen over de bijzondere werken van toen en nu. En natuurlijk om te genieten van boeken van Giphart, mijn favoriete schrijver. Ik voel me vereerd dat hij de winkel opent”, aldus Laarman.

De opening had eigenlijk al op 28 maart plaats zullen vinden, maar vanwege coronamaatregelen is deze toen geannuleerd. Deze tweede poging zal in een aangepaste vorm zijn, met handhaving van de anderhalve meter regels. Op de Facebookpagina van Moment Bredevoort staan actuele updates betreffende de opening.

Dat de jonge ondernemer investeert in boekenstad Bredevoort is niet zo vreemd: “Ik ben sinds mijn jeugd – niet zo gek lang geleden – verzot op boeken. Mensen in deze tijd van overvloed aan keuzes een kans te geven om van onontdekte parels te genieten, is een geweldig vooruitzicht.” Laarman runt, naast de winkel, een succesvol online grafisch- en webdevelopment bedrijf dat zich inzet voor onder andere de Rabobank en RTL.

“Moment is dan ook geen verdienmodel op zich, maar een manier om mijn passie voor boeken en kunst met mensen te delen. Ik hoop dat men hier op een lekkere stoel bij de kachel een moment van rust kan vinden in de hectiek van de dag. Er zijn geen vaste openingstijden, via een bord naast de deur kun je zien of het open is.”

Giphart heeft hij begin dit jaar het kookboek De Wereld Thuis uitgebracht, samen met zijn vrouw Mascha Lammes. Daarnaast bracht hij in het najaar van 2019 een nieuwe roman genaamd 'Alle Tijd' uit, een ode aan vriendschap.

Moment opent op zaterdag 10 oktober vanaf 15.30 aan de Hozenstraat 2A in Bredevoort.