Zorgprofessionals bundelen krachten voor aanbestedingen zorg Achterhoek

ACHTERHOEK - Kleine ondernemers in jeugd- en volwassenenzorg in de Achterhoek sluiten zich aan bij de coöperatie ZorgRondom om samen sterker te staan bij de aanstaande aanbestedingen van de acht Achterhoekse gemeenten.

Om miljoenen te bezuinigen op jeugdzorg, hebben de acht Achterhoekse gemeenten besloten het aantal gecontracteerde partners radicaal in te krimpen, van meer dan 200 zorgaanbieders naar enkele tientallen.

Dit heeft grote gevolgen voor de kleine zorgaanbieders. Wanneer zij geen contracteerde zorg meer kunnen bieden, komt de zorg die zij verlenen niet meer in aanmerking voor een gemeentelijke vergoeding, waardoor hun cliënten de kosten zelf moeten dragen.

ZorgRondom heeft dit probleem erkent en is al actief in andere regio’s in Nederland waar dit zelfde probleem speelt. ZorgRondom is een coöperatie van zzp-ers en kleine ondernemers in de zorg. De zorgvragen worden multidisciplinair benaderd, met respect voor de eigen identiteit en werkwijze van de leden.
In kleine lokale teams, werken verschillende disciplines samen om goede zorg te geven aan diegenen die dat nodig hebben. Door deze multidisciplinaire werkwijze heeft ZorgRondom geen wachtlijsten.
Verder neemt ZorgRondom de administratie over van de leden en biedt ondersteuning waar nodig. ZorgRondom heeft een kwaliteitssysteem conform ISO 9001, alle leden zijn daardoor automatisch ook voorzien van een kwaliteitssysteem en hoeven daar niet meer zelf zorg voor te dragen.

Om kennis te maken met enkele enthousiaste leden en zorgprofessionals de gelegenheid te geven, vragen te stellen, is er een informatieavond op 15 september in Groenlo. Meer informatie is te vinden op de website www.zorgrondom.com, daar kan men zich ook aanmelden voor de informatieavond.