Vrouwkje Tuinman bij boekhandel Kramer

Bookstore Day op zaterdag 12 september

WINTERSWIJK - Op zaterdag 12 september wordt 'Bookstore Day'. Dat gebeurt dit jaar iets anders - met anderhalve meter afstand, bijvoorbeeld – al blijft op deze vierde Bookstore Day veel hetzelfde. In boekhandel Kramer in Winterswijk vertelt Vrouwkje Tuinman over haar schrijverschap.

Dat doet zij ’s middags om 14 uur, gewoon midden tussen de lezers. Vrouwkje Tuinman is schrijver in de meest brede zin van het woord: van haar hand verschijnen romans, columns en gedichten, ze is recensent en journalist en wordt vaak onderscheiden met prijzen. De laatste was dit jaar: de Grote Poëzieprijs 2020. Uit het juryrapport: ‘De gedichten zijn openhartig, soms licht absurdistisch. Niet makkelijk, wel toegankelijk. Geen schoonschrijverij en juist dat levert de mooiste zinnen op.’

Haar laatste roman ‘Afscheidstoernee’ is volgens boekhandelaarster Veronie Snijder-Kramer een aanrader. "Het is een prachtig en ook waanzinnig verhaal over het willen en niet kunnen begraven."’ En Vrouwkje Tuinman beperkt zich niet tot de taal in boeken. Zoek op Youtube maar naar ‘Mijn hart zingt door’, geschreven voor het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest: een werk voor strijkkwartet, zingende zaag en gebarenkoor. Dat werk is een ode aan alle koren en koorzangers die nu niet kunnen doen wat zij het allerliefste doen.
Vrouwkje Tuinman vertelt daarover op de vierde Bookstore Day, zaterdag 12 september in boekhandel Kramer aan de Wooldstraat 24 in Winterswijk. De toegang is gratis echter alleen na vooraf opgeven via info@boekhandelkramer.nl.
Dan zijn ook de speciale uitgaven van Bookstore Day te koop, zoals de exclusieve uitgave ‘Ik mag niet klagen’. Daarin staan twintig nieuwe verhalen van onder meer Lize Spit, Jaap Robben en Maartje Wortel. Die speciale uitgaven zijn alleen op Bookstore Day te koop. In totaal gaat het om zestig publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder andere van Oek de Jong, Arnon Grunberg en Tommy Wieringa.


www.boekhandelkramer.nl