Thomas (links op foto) heeft in het bijzijn van Joshua Dekker het contract getekend bij TipTop personeelsdiensten B.V. Dekker is een efficiënte schakel is tussen het bestuur van Technieklokaal Skills en de coördinator. Foto: PR
Thomas (links op foto) heeft in het bijzijn van Joshua Dekker het contract getekend bij TipTop personeelsdiensten B.V. Dekker is een efficiënte schakel is tussen het bestuur van Technieklokaal Skills en de coördinator. Foto: PR

Technieklokaal skills voor de toekomst

WINTERSWIJK - Als je ‘s morgens wakker schrikt van de wekker, sla je als eerste op de knop uit of sluimer. Waar je echter niet bij stil staat is, dat zo’n wekker een brok techniek is waar meerdere mensen aan hebben gewerkt. Zo heb je de ontwerper, de tekenaar, de monteur en vele technische mensen die nodig zijn om een product te maken.

Kortom techniek is overal en daar zijn altijd mensen voor nodig. Maar in de praktijk is het niet altijd zo makkelijk om mensen enthousiast te maken voor techniek. Dat is afhankelijk van meerdere factoren als vraag en aanbod, de economische toestand, trends op de arbeidsmarkt, enzovoorts.
Tijdens de crisis van 2008 – 2011 ging het met de technieksector minder goed. In 2012 ging het weer veel beter en nu zit de maatschappij zelfs te ‘schreeuwen’ om technisch personeel.

Daarom is het enorm belangrijk om te investeren in technische opleidingen voor de jeugd. Dat moet bij de basis beginnen. De basisschool dus. Technieklokaal Skills zorgt ervoor dat leerlingen van de bovenbouw basisschool ervaren wat techniek is.

Hiervoor heeft Technieklokaal Skills een prachtig lokaal in het Gerrit Komrij College met alle gereedschappen en materialen die nodig zijn voor de werkstukken. Technieklokaal Skills heeft 48 vrijwilligers, een coördinator, een bestuur, de gemeente en sponsoren nodig om het lokaal inzetbaar te houden.

Afgelopen week is oud coördinator Huub Jans Beken uit Aalten met pensioen gegaan en Thomas Schröer uit Winterswijk Woold, heeft het van Huub overgenomen. “Huub heeft zijn werk altijd uitstekend gedaan, en laat een heel mooi technieklokaal achter”, aldus Thomas Schröer. “Het is een bijzonder begin. Ik heb direct al met de coronamaatregelen te maken, en wij hebben nog vrijwilligers, sponsoren en een secretaris nodig”, aldus Schröer.