Mantelzorger dementie, hoe gaat het met je?

Mantelzorger dementie, hoe gaat het met je?

ACHTERHOEK - Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan de organisatie beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Alzheimer Nederland deelt de uitkomsten dan ook met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten.

Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden zij beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren. Daarom worden mantelzorgers dementie verzocht om een vragenlijst in te vullen. Deze is te vinden op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wie de vragenlijst liever op papier wil invullen, kan mailen naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl onder vermelding van naam en adres.

Wie hulp nodig heeft bij het invullen. kan mailen naar oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of bellen met Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland via 06-13514411.