Hoogseizoen loopt door. Foto: Sanne Wevers
Hoogseizoen loopt door. Foto: Sanne Wevers

Nazomeren met criminele narigheid

Pop-up theater raakt juiste snaar en blijft 3 weken langer open

WINTERSWIJK - Geheel tegen de trend in opende er deze zomer in de Achterhoek een nieuw theater haar deuren. Zeven maal per week was er ‘Hoogseizoen’ te zien, een crimineelvrolijke, corona-proof opgezette voorstelling over een eigenaardige Italiaanse camping. Inmiddels bezochten zo’n 2.500 bezoekers de voorstelling. Een goed reden om nog een aantal weken door te spelen.

Speelplezier
Ze zijn niet vies van een flinke uitdaging, het team achter ‘Camping Cara Mia’; vijf vrienden die al jaren samen theater maken (onder andere bij het Winterswijks Muziektheater en het Steengroeve Theater Winterswijk) bedachten het project met als onderliggend gedachte: 'Veel kan nog wèl'. “En juist het theater zou moeten kunnen improviseren!”, zegt Jasper Korving (regie) “Creëren in een tijdelijke werkelijkheid. Geen festivals, geen cross, geen corso; kom op jongens, wat kunnen we wèl bieden? Iets vrolijks, verstrooiing; en moet je zien; het speelplezier spat ervan af; het publiek loopt met een brede glimlach het terrein af; het heeft goed uitgepakt!”

Uit de hand gelopen
De voorstelling Hoogseizoen draait om het wel en wee op Camping Cara Mia, al generaties lang in handen van een niet alledaagse Italiaanse familie. Ze pretenderen een excellente vakantiebestemming te zijn, maar de onderlinge verhoudingen komen behoorlijk onder druk te staan, wat desastreuze gevolgen heeft voor de sfeer en service… “Vertrekpunt was een kleinschalige voorstelling in de buitenlucht”, legt Els Damen uit (eveneens regie); “Inmiddels hebben we bijna 40 keer kunnen spelen, in een prachtig ‘eigen’ openluchttheater, wat ’s avonds schitterend is uitgelicht. Het is een feest van een voorstelling geworden, bomvol muziek & live gezongen, met gekke special effecten; je kunt wel stellen dat het allemaal een beetje uit de hand is gelopen.”

Extra voorstelingen
Het hoogseizoen is eigenlijk voorbij; maar om aan de groeiende belangstelling tegemoet te komen, zal de voorstelling nog 3 weken langer te zien zijn. Op vrijdagen en zaterdagen (4, 5, 11, 12, 18 en 19 september) zijn één of meerdere voorstellingen ingepland. De voorstelling duurt een uur en is zeer geschikt voor de hele familie. Tickets kosten 12,50 euro. Kijk voor meer informatie over de wisselende aanvangstijden en kaartverkoop op www.detweebruggen.nl.

Hoogseizoen loopt door. Foto: Sanne Wevers
Hoogseizoen loopt door. Foto: Sanne Wevers
Hoogseizoen loopt door. Foto: Sanne Wevers