ANWB Fonds geeft 10.000 euro aan mooiste project uit Gelderland

REGIO - Het ANWB Fonds gaat vanaf 31 augustus op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Gelderland. De winnaar krijgt 10.000 euro. Initiatiefnemers van projecten uit Gelderland kunnen zich hiervoor aanmelden op www.anwb.nl/anwbfondshelpt.

Het ANWB Fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart of willen starten en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten een blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd (waaronder het toegankelijk maken van locaties voor mensen met een beperking).
Door het coronavirus is de verkiezing dit jaar verplaatst naar het najaar. Dit jaar honoreert het ANWB Fonds ook projecten voor het ‘corona-proof’ maken van bijvoorbeeld musea en voertuigen, zodat Nederland er op een veilige manier op uit kan blijven gaan. Daarnaast blijven de thema’s mobiliteit, toegankelijkheid en verkeersveiligheid onverminderd actueel. Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan tot 6 oktober. Iedereen in Nederland kan vervolgens via de website vanaf 26 oktober tot en met 23 november stemmen op het mooiste ingediende project.