Wim de Ridder, Anton Kuip en voorzitter Gerard Stevelink
namen foto rechts Maurice, Matthieu Elsinghorst en Joris Fluit. Foto: Joshua Dekker
Wim de Ridder, Anton Kuip en voorzitter Gerard Stevelink namen foto rechts Maurice, Matthieu Elsinghorst en Joris Fluit. Foto: Joshua Dekker

Ronde Tafel 42 doneert 3000 euro aan Stoomhoutzagerij Nahuis

WINTERSWIJK/GROENLO - De Ronde Tafel 42 doneert 3000 euro aan de Stoomhoutzagerij Nahuis in Groenlo. Dit bedrag werd bijeen gebracht door de jaarlijkse wijnverkoop door de leden van de Ronde Tafel.

Nadat (oud) voorzitter Maurice met zijn kinderen een open dag van de stoomhoutzagerij bezocht had, besloot hij september 2019 Nahuis aan te dragen als goed doel waaraan de opbrengst van de wijnverkoop gedoneerd zou kunnen worden.

Mede door het pleidooi van Maurice, waarin hij vertelde over de aankomende kosten voor het vervangen van een ketel en subsidies die komen te vervallen voor de stoomhoutzagerij, werd er middels een stemming besloten dat de stoomhoutzagerij het goede doel zal worden.
Stoomhoutzagerij Nahuis is een nationaal monument en een stukje industrieel erfgoed. Ronde Tafel 42 hoopt dan ook dat vele volgende generaties de mogelijkheid krijgen om dit bijzondere stukje geschiedenis in werking te kunnen zien.
Onlangs mocht (oud) voorzitter Maurice de cheque overhandigen aan het bestuur van de stichting. Vanwege alle corona maatregelen kon dit helaas niet eerder. De rondleiding met de kinderen kon helaas nog niet doorgaan.
Vanwege corona is besloten dat de stoomhoutzagerij dit seizoen gesloten blijft, maar achter de schermen zijn de 35 enthousiaste vrijwilligers hard bezig om volgend jaar weer gasten te mogen ontvangen.