Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Wil je je blik verbreden en wil je door middel van vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen kom dan voor een oriënterend gesprek van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur langs bij het Vrijwilligerspunt, gevestigd bij Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2, tel. 0543 200 026, e-mail info@vpwinterswijk.nl.. Er zijn diverse vacatures voor vrijwilligers.

Alzheimer Nederland is op zoek naar vrijwilligers. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kun je ideeën en ervaringen uitwisselen. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid en verrassende ontmoetingen. De bijeenkomsten vinden plaats in Lichtenvoorde, elke vierde woensdag van de maand van 20.00 tot 21.30 uur. De organisatie is op zoek naar een vrijwilliger voor het voorbereiden en coördineren van deze bijeenkomsten. Als je goed kunt plannen en organiseren maar ook communicatief vaardig bent is dit wellicht het vrijwilligerswerk wat je zoekt. Heb je belangstelling, neem dan contact met met Koos van der Hulst van Alzheimer Nederland afd. Oost-Gelderland E-mailadres: oostgelderland@alzheimer-nederland.nl. J

Voedselbank zoekt pr medewerker. Je verzorgt de PR en communicatie voor de Voedselbank samen met het bestuurslid met portefeuille PR. De taken zijn onder andere: beheer van de Facebookpagina (opstellen en plaatsen van berichten, reageren op vragen, etc), beheer en onderhoud van de website (opstellen en plaatsen van berichten), onderhouden van contacten met de regionale pers, bevorderen van publiciteit en contacten. Omdat dit werk vanuit huis gedaan kan worden, bepaal je zelf je werktijden. Daarnaast kun je eventueel rondleidingen geven in de centrale vestiging in Lichtenvoorde of assisteren bij voorlichting aan verenigingen, scholen, etc. Beschik je over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden? En draag je de Voedselbank een warm hart toe? Dan komt men graag met je in contact. Aanspreekpersoon is: Ineke. Roerdink, E-mailadres: vrijwilligerswerk@voedselbankachterhoek.nl.

Vanuit het nieuw onderkomen van de WUh bij Woogie worden ook diverse andere activiteiten ondernomen.

Zo start elke donderdagmiddag om 14.00 uur een fietsgroep. Door één van de deelnemers is er een route uitgezet van 20 tot 25 km. Deze route voert veelal door het buitengebied van Winterswijk. Nadat men de tocht volbracht heeft wordt er, onder het genot van een kopje koffie of thee, gezellig binnen de WUh nog even nagepraat. Wil je deelnemen zorg dan dat je rond kwart voor twee aanwezig bent. Aanmelden hoeft niet. Is het weer niet goed genoeg dan blijven belangstellenden bi de WUh, voor een praatje of kopje koffie.

Binnen de WUh zijn ook twee schilderclubs actief. De ene groep schildert op de maandag vanaf 14.00 uur. De andere groep schildert op de vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur. In principe brengt men zelf alle schildersspullen mee. Mocht je eerst even de kat uit de boom willen kijken kom dan ook rustig eens binnen lopen en maak kennis met deze enthousiast hobbyisten. Ook hier geldt dan men zich niet hoeft aan- of af te melden. Deelname aan het fietsen en aan het schilderen is in principe gratis. Wel wordt er eventueel een minimal bijdrage voor de consumpties gevraagd.

Meer informatie voor de schilder- of fietsgroep via info@vpwinterswijk.nl of tel. 0543 200 026. Uiteraard worden de RIVM richtlijnen in acht genomen.