Links een trotse Wendy, midden Carli Hesselink, rechts Tom ten Dolle. Foto: Verona Westera
Links een trotse Wendy, midden Carli Hesselink, rechts Tom ten Dolle. Foto: Verona Westera

Kunstwerken van Wendy op kopjes van
Hesselink Koffie

'Een echte ‘Wendy’ haal je er zo uit'

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Even was Wendy van de Broek (29) uit het veld geslagen. Voor het eerst sinds de corona-uitbraak kwam Wendy donderdag weer bij de werk- en activiteitenlocatie Top Art, van Estinea, waar zij normaal gesproken dagelijks heen gaat om te schilderen. Zij werd daar ontvangen met koffie en taart. En ze zag voor het eerst haar kunstwerken op de koffiekopjes van de ‘Art’ servieslijn van Hesselink Koffie. Wendy was verrast en erg trots.

Carli Hesselink en Tom ten Dolle, van de Winterswijkse koffiebranderij waren direct gecharmeerd van het werk van Wendy. "Uit alle werken die we hebben gezien hebben de schilderijen van Wendy gekozen voor de nieuwe Art servieslijn. We wisten niet dat alle werken die we kozen van dezelfde kunstenares waren", legt Tom ten Dolle uit. "Deze schilderijen sprongen er gewoon uit. Vrolijk, artistiek en het had een goede kleurstelling."

'Vrolijk,
artistiek
en het had
een goede
kleurstelling'


Wendy kan het niet zo goed geloven dat juist haar werken zijn gekozen. "Ik ga straks eerst mijn moeder bellen", laat ze weten. Ze heeft bij het maken van haar kunst geen vooropgezet plan. "Ik ga gewoon schilderen", legt ze uit. "Ze heeft een geheel eigen stijl. Een echte ‘Wendy’ haal je er zo uit", aldus participatiecoach Nicole Wolterink van Estinea.

Hesselink Koffie benaderde Estinea voor het maken van de ontwerpen van deze nieuwe servieslijn. "We hebben net een verbouwing achter de rug, waarbij we het hele pand verduurzaamd hebben. En we vinden het ook belangrijk dat wij als bedrijf betekenisvol ondernemen. Daarom was voor ons de keuze om Estinea te benaderen snel gemaakt", legt Carli Hesselink uit. "Acht cliënten hebben een bezoek gebracht aan ons bedrijf en een rondleiding gekregen om zo inspiratie op te doen voor hun kunst."

Een kunstproject als deze is ontzettend waardevol voor mensen met een beperking zegt Nicole Wolterink. “Ze doen mee met het maatschappelijke leven en ze kunnen aan de buitenwereld laten zien wat ze kunnen. Bovendien vinden ze het zelf ook prachtig als ze werk maken dat waardering van de buitenwereld krijgt.”

Het werk van Wendy is straks ook terug te zien in de horeca. "Er worden 20.000 koppen van gemaakt. Espressokopjes, cappuccinokoppen en koffiekopjes zijn er besteld", vertelt Ten Dolle. "Horeca ondernemers die ons servies gebruiken, betalen daarvoor een kleine bijdrage. Dat geld wordt gedoneerd aan een project dat wordt uitgezocht door de ‘de Vrienden van Estinea’, zodat we samen de wereld een beetje mooier maken", aldus Hesselink.

De koffiekopjes zijn vanaf oktober te koop in de Top Art-winkel in Winterswijk en via de webshop van Hesselink Koffie: www.webshop.hesselinkkoffie.nl. De schilderijen van Wendy komen bij de koffiebranderij Hesselink Koffie in Winterswijk te hangen.

Kunstuitleen Winterswijk
Werk van de Top Art-kunstenaars van Estinea is regelmatig te zien in de regio, zoals op exposities in de Koppelkerk in Bredevoort, het gemeentehuis in Aalten en het Streekziekenhuis Beatrix. Bovendien is hun werk te huur en te koop in de kunstuitleen in de Top Art-winkel in Winterswijk en Eibergen. Ook het werk van Wendy is te koop in de Winterswijkse Top Art-winkel.