Jonge corsokunstenaars aan het werk tijdens een van de workshops in het atelier van Villa Mondriaan. Foto: PR
Jonge corsokunstenaars aan het werk tijdens een van de workshops in het atelier van Villa Mondriaan. Foto: PR

Corsokunstroute ‘Mondriaan in bloei’

WINTERSWIJK - Op diverse corsobouwlocaties wordt druk gewerkt aan corsokunstwerken. Verschillende Winterswijkse corsogroepen, Villa Mondriaan en Actief Winterswijk organiseren van 24 tot en met 26 augustus 2020 samen een corsokunstroute genaamd ‘Mondriaan in bloei’. Alle deelnemende dahliacreaties zijn geïnspireerd op vroegere werken van Piet Mondriaan. De schilderscarrière van Mondriaan begon in Winterswijk en hij gebruikte veelvuldig het landschap in en om Winterswijk ter inspiratie. Nu worden zijn kunstwerken door de corsobouwers weer teruggeplaatst in het landschap.

Ook de jonge corsokunstenaars hebben zich laten inspireren door Mondriaan. Zij zijn al verschillende maandagen bezig met de bouw hun eigen dahliacreaties. Dit doen ze in het atelier van Villa Mondriaan, dat voor de gelegenheid is omgebouwd tot echte corsobouwplaats. De kinderen gingen onder leiding van de junior-directeur educatie van Villa Mondriaan en drie echte corsobouwers aan de slag met hout, verf en papier-maché. Op zaterdag 22 augustus worden de corsokunstwerken door de kinderen afgemaakt en beplakt en versierd met dahlia’s.

Van maandag 24 augustus tot en met woensdag 26 augustus tussen 14.00 en 20.30 uur zijn de corsokunstwerken te bekijken. Deze staan opgesteld in onder andere de dahliavelden van de deelnemende corsogroepen. Er is een fietsroute van circa 23 kilometer uitgezet die onderweg alle corsokunstwerken aandoet. Maar je kan er natuurlijk ook zelf op uitrekken, op zoek naar alle corsokunst. Kijk voor de route en de adressen van de deelnemende locaties op www.actiefwinterswijk.nl. Deelname is gratis.