Eva en haar vriendinnen op de e-scooters. Foto: eigen foto
Eva en haar vriendinnen op de e-scooters. Foto: eigen foto

Elektrisch toeren door het Achterhoekse landschap

Zomeractiviteiten voor jongeren in de Achterhoek, deel 6

Door Eva Schipper

ZIEUWENT - Lekker met de wind in je haren, een schijnende zon en samen met mijn vriendinnen zijn. Dat leek me wel wat. Deze week huurde ik met drie vriendinnen een e-chopper bij BubbelBal. Dit is een soort elektrische scooter waar je zonder helm op mag rijden. Wel moet je in het bezit van een rijbewijs zijn. Vanuit BubbelBal hebben we zelf een tocht bedacht naar Ruurlo. Overigens is BubbelBal met het openbaar vervoer lastig te bereiken. Wij zijn zelf dan ook met de auto gegaan. Als je in de buurt woont kan je natuurlijk fietsen, maar BubbelBal biedt zelf ook een hele goede oplossing. Je kan er namelijk voor kiezen om ergens anders te starten, bijvoorbeeld bij jou thuis, ideaal dus.

Dan over het rijden zelf. Om eerlijk te zijn had ik in het begin wel mijn twijfels bij dit plan. Ik was toch een beetje bang dat ik dit helemaal niet zou kunnen. En toen was het zover, we kregen de sleutels van de e-choppers en ook de nodige informatie over de voertuigen. Vijf minuten later reden we al op de weg. In het begin was het natuurlijk even wennen, maar het went snel, geloof me. We hadden perfect weer en het landschap was echt een plaatje. We reden vanuit Zieuwent met een bochtje via Mariënvelde naar Ruurlo. Het was handig geweest om van tevoren een route te bedenken, dit hebben wij wel gemist tijdens onze rit.

Op zich is improviseren ook geen probleem, maar wel merkten wij dat het moeilijk in te schatten was hoeveel kilometer we van de bestemming verwijderd waren. Maar goed, eenmaal aangekomen in Ruurlo hebben we eerst wat lekkers en wat verkoelends bij de supermarkt gehaald. Toen we weer helemaal opgeladen waren, gingen we verder.

We waren allemaal vastbesloten, de terugweg moest meer een landelijk tintje krijgen. Hier hadden we natuurlijk weer geen route voor, dus was het wederom improviseren geblazen. Toen we Ruurlo uit reden zijn de weg ingeslagen voorbij het kasteel Ruurlo. Vervolgens zijn we we allerlei bospaadjes ingegaan. Persoonlijk vond ik dit nog leuker dan de heenweg. We reden namelijk echt helemaal in de natuur en de omgeving is daar erg mooi. Gelukkig is alles goed gegaan en waren we uiteindelijk weer veilig gearriveerd bij BubbelBal.

Tijdens de rit hoef je je trouwens geen zorgen te maken dat de accu van de e-scooter leeg raakt. Als dit gebeurt kan je namelijk het bedrijf altijd een appje sturen of bellen en dan komen ze met een nieuwe accu naar je toe. Gelukkig waren onze e-choppers volledig opgeladen, dus de kans dat je aan de kant van de weg stilstaat is erg klein.

Het huren van een e-chopper was een enorm leuke ervaring. We hebben het alle vier behoorlijk naar ons zin gehad en we zouden het allemaal nog een keer doen. Het leukste vond ik dat je helemaal zelf kan bepalen waar je heen gaat. Daarnaast ben je lekker in de buitenlucht en zie je veel onderweg. Dus zoek je een avontuurlijke activiteit, maar is gewoon fietsen je te saai, huur dan een e-chopper bij BubbelBal.