Het Huis der provincie in Arnhem. Foto: PR
Het Huis der provincie in Arnhem. Foto: PR Herman van Ommen Arnhem NL.

Provinciale Staten nodigt
cultuur- en erfgoedsector uit

ACHTERHOEK - In juni hebben Gedeputeerde Staten de Uitgangspuntennotitie aanpak cultuur en erfgoed ter vaststelling voorgelegd bij Provinciale Staten. PS zullen hierover besluiten in hun vergadering van 28 oktober. Voordat PS een besluit gaan nemen willen zij graag van de sector weten wat die van de Uitgangspuntennotitie vindt. Versterken de Gelderse uitgangspunten het Gelderse culturele leven de komende vier jaar? Op welke punten vindt de sector dat de Uitgangspuntennotitie moet worden aangepast? Wat is de hartenkreet?

PS nodigen iedereen uit de sector uit om deze hartenkreet kenbaar te maken met een filmpje, een infographic, een paar sheets of een andere manier die snel duidelijk maakt wat de mening is.

'Maak met

een filmpje,

infographic of

op een andere

manier snel

duidelijk wat

er volgens u

nodig is'


Vervolgens is er op 30 september vanaf 13.30 uur een digitale bijeenkomst waarin Statenleden vragen kunnen stellen naar aanleiding van de inbreng. De eindtijd van deze bijeenkomst is afhankelijk van het aantal inzendingen. Met deze bijeenkomst geven PS invulling aan het spreekrecht. De reguliere manier van inspreken komt hiermee dus te vervallen. Wie zijn mening kenbaar wil maken en vervolgens wil deelnemen aan deze digitale bijeenkomst, moet zijn bijdrage voor maandag 21 september sturen naar griffie@gelderland.nl.