Voor een lekker drankje aan het water hoef je niet per se naar de kust. Foto: Kelly Oonk
Voor een lekker drankje aan het water hoef je niet per se naar de kust. Foto: Kelly Oonk

Lekker loungen in 'Achterhoek aan zee'

Zomer- activiteiten voor jongeren in de Achterhoek, deel 3

REGIO - Helaas ligt de Achterhoek niet aan zee, dus een drankje drinken op het strand zit er voor ons niet snel in. Gelukkig zijn er wel genoeg alternatieven in de Achterhoek te vinden. Deze week ben ik met mijn vriend naar het Karpermeer geweest, waar je perfect aan het water kan zitten met een lekker drankje. In de Achterhoek zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om lekker aan het water met vrienden te chillen.

Het Karpermeer bij Aalten ligt net buiten het dorp. Wij zijn met de fiets gegaan. Het is ongeveer vijf minuten fietsen vanuit het dorp. Aalten is goed te bereiken met de trein. En als je op het station een OV-fiets huurt, ben je zo bij het Karpermeer. Je zou ook vanuit het dorp kunnen lopen, dat duurt zo'n twintig minuten. Bij aankomst valt ons meteen op dat het er zo gezellig uit ziet. Het interieur is ook een beetje in een ‘beach-stijl'. Zo heb je echt het gevoel dat je er even helemaal tussenuit bent. Daarnaast hingen er overal lampjes, waardoor het in de avond ook nog heel gezellig is. Kelly Oonk is mede-eigenaar van het Karpermeer. “We hebben op het terras een grote loungebank. Hier kan je perfect samen met je vriendengroep een drankje doen.”

Bij het Karpermeer is er genoeg keuze op de kaart. Van speciaalbiertjes tot lekkere wijntjes en snacks, ze hebben echt alles. Over de openingstijden kan Kelly erg kort zijn. “Van 11 uur in de ochtend tot aan gezellig in de avond.” Ze hebben dus niet echt een sluitingstijd. Je kan trouwens niet reserveren voor het terras. Vol is dus ook echt vol.

In de Achterhoek zijn nog veel meer van zulke gelegenheden. Ik zal een paar voorbeelden noemen. Allereerst beachclub MEER in Winterswijk. Aan ‘t Hilgelo is echt een prachtig terras gemaakt. Ook daar zijn allerlei lekkere drankjes en snacks te verkrijgen. Je kan daar ook vlotvaren met vrienden. De consumpties kan je dan meenemen aan boord. Op het vlot is een soort terrasje gemaakt waar je lekker kan zitten. Dit is echt een aanrader voor de warme dagen.

In de buurt van Doetinchem ligt de recreatieplas Stroombroek. Hier is beachclub Stroombroek te vinden. Ook een zeer geschikte club om lekker met je vrienden te chillen. Een andere bekende recreatieplas in natuurlijk Bussloo, net buiten de Achterhoek tussen Zutphen, Apeldoorn en Deventer. Hier zit de hippe tent Brodazz Beach. Net zoals alle andere clubs heerlijk aan het water.

Afbeelding