Groep 8 van school ’t Waliën met in het midden koningin Yentl Tjallingii. Foto: Han van de Laar
Groep 8 van school ’t Waliën met in het midden koningin Yentl Tjallingii. Foto: Han van de Laar

Minikamp voor groep 8 van basisschool ’t Waliën

‘Dit maakt het helemaal goed’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Het leek er even op dat voor alle leerlingen van groep 8 de schoolperiode als een nachtkaars uit zou gaan. Binnen het openbaar basisonderwijs Winterswijk wordt altijd uitgekeken naar de afsluitende Vlieland kampeerweek. Door de corona-crisis was al spoedig duidelijk dat het er dit jaar niet inzat.

Reden voor de ouders van de leerlingen van groep 8 van ’t Waliën om een alternatief te bedenken. Zo werd op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli de grote groepsaccommodatie van de Twee Bruggen afgehuurd voor de 15 meisjes en 5 jongens.

Koningin
Marjon Damkot, één van de ouders: “Afgelopen vrijdag, na schooltijd, zijn we op de fiets naar de Twee Bruggen gegaan. Onderweg konden we nog vogelschieten. Dat werd georganiseerd door ‘School- en volksfeest Huppel, Henxel en Dorpbuurt’. De kinderen vonden het geweldig!” Koningin werd Yentl Tjallingii: “We hebben ongeveer vijf ronden geschoten en iemand voor me schoot de houten vogel een beetje los. Toen hoefde ik het blokje alleen nog maar te raken en werd ik de koningin. Ik kreeg een mooie sjerp en button. Daar ben ik erg blij mee!”

Bingo en disco
Op fluistertoon vertelt Iris Brinkhuis (ouder) de rest van het programma. Dat blijft voor de kinderen namelijk nog even een verrassing. “Na het eten houden we eerst een bingo, daarna levend stratego in het nabij gelegen Lindenarboretum. Dan is er een disco en voor het slapengaan hebben we nog een kampvuur en kunnen de kinderen marshmallows roosteren.” Ook op zaterdag is er een druk programma, waaronder zwemmen in het buiten- en binnenbad. Aan het einde van de middag fietsen ze weer terug naar school. Op dinsdagavond wordt de traditionele musical opgevoerd. Vanwege de grote beschikbare ruimte nu in Theater De Storm. De leerlingen slapen die nacht ook nog op school ’t Waliën en woensdagochtend worden ze allemaal de school ‘uitgegooid’. ‘Dit kampweerweekend maakt het helemaal goed!’, aldus de leerlingen.