Eva Schipper (tweede van rechts) wist met haar vriendinnen uit de Escaperoom Groenlo te ontsnappen. Foto: Niels Bos
Eva Schipper (tweede van rechts) wist met haar vriendinnen uit de Escaperoom Groenlo te ontsnappen. Foto: Niels Bos

Ontsnappen aan de verveling in een escaperoom

Zomer- activiteiten voor jongeren in de Achterhoek, deel 2

GROENLO - Competitief en fanatiek, dat zijn mijn vriendinnen wel. Ik zocht dan ook naar een gezamenlijke activiteit die hierbij aansluit. Een escaperoom is hier een perfecte uitkomst voor. Op een vrijdagavond gingen we naar de Escaperoom Groenlo. Met het openbaar vervoer is het heel goed te doen. Wij zijn vanuit Aalten met de trein naar Winterswijk gegaan en daarna met de bus naar Groenlo Busstation. Vanaf het busstation in Groenlo was het nog ongeveer tien minuten lopen. Bij aankomst stond onze spelleider, Niels Bos, ons al op te wachten. Daar werd het spel ingeleid en het beloofde voor ons een complexe missie te worden. Inhoudelijk kan ik natuurlijk niet veel over de escaperoom zeggen, maar ik zal toch proberen om te vertellen wat wij ervan vonden.

Als je van een uitdaging en een beetje spanning houdt, dan is een escaperoom zeker iets voor jou. Wij hadden hiervoor nog nooit een escaperoom gedaan, dus we wisten niet wat we konden verwachten. Ik zal ook eerlijk toegeven dat het toch spannender was dan dat ik van te voren dacht. Op een gegeven moment is het dan zover, je zit opgesloten en je moet eruit zien te komen. In het begin ging alles voorspoedig. We konden snel door naar de volgende uitdaging. En toen ging het heel langzaam bergafwaarts. Ik moet zeggen dat de tikkende tijd hier niet bij hielp. Langzamerhand begon ik de stress namelijk ook wel te voelen. Gelukkig hebben we op anderhalve minuut voor de eindtijd het toch gehaald.

Later bleek dat onze spelleider het hele spel kon meekijken. Eigenlijk is het ook heel logisch, omdat er steeds erg gerichte hints door de ruimte klonken. Hij heeft, zeker weten, vier meiden zien rennen en gillen voor hun leven. We vonden de escaperoom zo’n leuke ervaring dat we gaan kijken of we deze zomer nog een escaperoom kunnen gaan doen. Wil je je vrienden eens goed testen op stressbestendigheid en handigheid, bezoek dan de Escaperoom in Groenlo.