Paneldiscussie over Verdrag Handicap

ACHTERHOEK - Hoe staat het er in de Achterhoek voor, vier jaar na de invoering van het Verdrag Handicap? Gewoon meedoen, net als ieder ander, belooft het Verdrag Handicap. Het is op 14 juli precies vier jaar geleden dat het in werking trad. Op deze dag organiseren de vakbonden FNV en CNV, samen met de gemeenten Oude IJsselstreek en Winterswijk, een internetbijeenkomst over dit verdrag.

Het Verdrag Handicap verbetert de positie voor iemand met een beperking. Wat is in de Achterhoek al gerealiseerd? Wat kan beter? Daarover gaat het in een paneldiscussie waaraan de burgemeester van Oude IJsselstreek Otwin van Dijk, wethouder Elvira Schepers (Winterswijk) en de vicevoorzitter van de FNV, Kitty Jong, deelnemen.
Belangstellenden kunnen via internet vanuit huis aan het debat deelnemen. Wie daarbij wegens een handicap hulp nodig heeft, kan dat vragen. Ervaringsdeskundige en FNV-kaderlid Wilfried Klein Avink uit Lievelde verzorgt de aftrap van de paneldiscussie in het vakbondshuis in Doetinchem.
De digitale inloop is dinsdagavond 14 juli om 19.30 uur, de uitzending begint om 20.00 uur. Aanmelden kan tot maandag 13 juli. Na sluiting van de aanmeldtermijn ontvangt men een bevestigingsmail met het programma en de toegang. Technische hulp is die maandag en dinsdag beschikbaar. Aanmelden kan via: https://nl.surveymonkey.com/r/Verdraghandicap.