Afbeelding

Collecte Rode Kruis: alleen digitaal, maar wel lokaal

WINTERSWIJK – De Nationale Collecte van het Rode Kruis vindt dit jaar plaats van 21 tot en 27 juni. Echter, de collectanten komen dit jaar niet langs de deuren vanwege de coronacrisis, maar de collecte vindt plaats langs digitale weg.

In onze regio verzorgt afdeling Achterhoek Oost van het Rode Kruis de EHBO bij evenementen. Tegenwoordig is het verplicht om bij elk evenement goed gekwalificeerde EHBO’ers aanwezig te hebben. Om dat volgens de regels te kunnen verzorgen, is voortdurend opleiding en bijscholing van de vrijwilligers nodig. Ook verzorgt het Rode Kruis lessen EHBO op scholen, en worden lessen reanimatie en bedienen van de AED verzorgt. Daarvoor wordt onder andere de opbrengst van de collecte gebruikt. Communicatie- en PR-verantwoordelijke voor afdeling Achterhoek Oost is Amber Vereijken. Zij vertelt: “Omdat we als Rode Kruis geen enkel risico willen nemen en ieders gezondheid hoog in het vaandel hebben, gaan we dit jaar niet langs de deuren om te collecteren, maar is er een digitale collecte. Dit betekent dat wij digitale collecte bussen hebben, en via lokale media een QR code verspreiden. Deze zijn ofwel persoonsgebonden of plaatselijk aan de afdeling gekoppeld. Zo weet iedereen die via de QR-code doneert zeker, dat het gedoneerde bedrag ten goede komt aan onze afdeling."
Ook bij dit artikel staat een afbeelding van die QR-code die leidt naar de veilige iDeal-betalingsmethode. Wie de QR-code wil gebruiken, opent zijn Mobiel-Bankieren-app op z’n telefoon en scant de QR-code. Door de vervolgstappen te doorlopen, kan men dan doneren.