Excursies gaan binnenkort weer van start. Foto: Natuurmonumenten-Ben Walet
Excursies gaan binnenkort weer van start. Foto: Natuurmonumenten-Ben Walet benwalet1223ce68

Vanaf juli weer met boswachters op pad in Achterhoek

Vooraf aanmelden is verplicht

WINTERSWIJK - De boswachters van Natuurmonumenten Achterhoek staan te trappelen om belangstellenden weer prachtige Achterhoekse natuur te laten zien. Vanaf juli kunnen liefhebbers corona-proof met de boswachters op pad. Er worden mooie excursies gehouden in kleine groepen. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.

Reeën spotten
Tijdens de eerste excursies van dit jaar gaan deelnemers op zoek naar reeën. Deze schuwe dieren komen vaak pas tegen de avond tevoorschijn. De boswachters weten de beste plekken om op zoek te gaan naar deze dieren en hun sporen. In deze tijd van het jaar is de kans op een ontmoeting groot. Het is namelijk bronsttijd en dan zijn reeën actiever dan normaal.

Spot tips
Om meer kans te maken om reeën te spotten moet men geen sterke geurtjes op zoals parfum gebruiken. Wees stil en vergeet de verrekijker niet. Draag ook voldoende warme kleren voor ’s avonds, en wandelschoenen.
Deze excursies worden aangeboden in Vorden en Winterswijk. Op 11, 18, 22, 29 juli en 1 augustus is die op landgoed Hackfort bij Vorden. Op 21 juli op het Mentink in Winterswijk.
Op 25 juli is er OERRR Wildspotten speciaal voor stoere kinderen op landgoed Hackfort.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Beheereenheid Achterhoek.


tel. 0575-555560