Spierfonds zoekt collectanten en organisatoren

WINTERSWIJK - Het Spierfonds zoekt collectanten en collecteorganisatoren. Van 6 tot en met 12 september 2020 is de jaarlijkse collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten. Het Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten en financiert wetenschappelijk onderzoek.

De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen om deze onderzoeken te financieren en daarom is álle hulp welkom. Het Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het Spierfonds is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wie wil helpen als vrijwilliger kan zich aanmelden via www.spierfonds.nl/collecteren. Collecteren duurt gemiddeld twee uurtjes, maar het maakt een belangrijk verschil voor mensen met een spierziekte.
Het coronavirus houdt ons dit jaar allemaal in z’n greep. De invloed ervan is groot, op veel verschillende vlakken. Mensen met een zwakkere gezondheid, zoals mensen met een spierziekte, leven met de angst om besmet te raken. Voor deze mensen is een longontsteking levensgevaarlijk. Juist in deze tijd blijkt daarom weer hoe hard wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is.
Alle collecterende goede doelen in Nederland hebben gezamenlijk een protocol opgesteld om te zorgen dat collectanten en gulle gevers in Nederland veilig aan collectes kunnen participeren. Hierin wordt rekening gehouden met de 'anderhalvemetersamenleving' en staat ieders persoonlijke veiligheid centraal. Alle nieuwe collectanten worden hierover tijdig geïnformeerd. Zo kan op een veilige manier toch geld worden ingezameld voor de strijd tegen spierziekten.