De 90-jarige Ina van der Dungen wordt verrast met een serenade van de symfonie afdeling van de KWOV.Foto Lineke Voltman
De 90-jarige Ina van der Dungen wordt verrast met een serenade van de symfonie afdeling van de KWOV.Foto Lineke Voltman

Serenade voor 90-jarige violiste

WINTERSWIJK - “Dit had ik niet verwacht, een complete verrassing“, was de reactie van Ina van der Dungen, toen donderdagavond om zeven uur een delegatie van het symfonieorkest van de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereniging (KWOV) haar een serenade bracht ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag.

Door Lineke Voltman

Ina heeft vanaf 1992, toen ze in Winterswijk kwam wonen, als 1e violiste gespeeld in het symfonieorkest. “Ik ben op achtjarige leeftijd begonnen met vioolles. Eigenlijk wilde ik piano spelen maar de aanschaf daarvan vonden mijn ouders te duur en toen werd het viool. Ik woonde destijds in Varsseveld en had elke week een uur les van een muziekleraar in Gendringen. Hij kwam dan op de fiets naar Varsseveld en kreeg daar 2,50 gulden per maand voor! Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Toen ik vele jaren later in het westen van het land woonde heb ik weer les genomen en ben ik lid geworden van een orkest in Rotterdam als 2e violiste.”In januari moest Ina tot haar grote spijt stoppen met viool spelen. “Ik heb last van mijn linker schouder waardoor ik de viool niet meer goed kan vasthouden. Ik vind het jammer dat ik niet meer kan spelen, ik mis het wel. Als de coronamaatregelen over zijn ga ik zeker nog wel weer een keer naar de repetitie op woensdagavond, we hebben het samen altijd zo gezellig!”
Eerder op de dag had Ina al een bloemstuk ontvangen van de KWOV. “En nu ook nog een serenade, het is geweldig, wat hebben ze me in het zonnetje gezet.”