Roy Korthout (links) en Liron Brundel blij en vereerd met hun prijs. Foto: Han van de Laar
Roy Korthout (links) en Liron Brundel blij en vereerd met hun prijs. Foto: Han van de Laar

Verdienstelijke derde plaats voor Liron Brundel en Roy Korthout

WINTERSWIJK/LICHTENVOORDE - Liron Brundel uit Winterswijk en Roy Korthout uit Lichtenvoorde waren in de race voor het beste VWO-profielwerkstuk. Die opdracht maakte onderdeel uit van de VWO-opleiding die ze volgden aan het Marianum in Groenlo. De heren behaalden een derde plaats.

Door Han van de Laar

Maar liefst 314 profielwerkstukken van 160 scholen waren ingezonden en Roy en Liron behoorden, na voorselectie, tot de top drie in de categorie Natuur en Techniek. Dat was één van de vier categorieën. De Koninklijke Akademie van Wetenschappen organiseert jaarlijks deze prestigieuze wedstrijd.
Normaal gesproken komen de genomineerden in Amsterdam bij elkaar als de prijzen worden verdeeld. Door het corona-virus, was het dit jaar voor het eerst anders. Nu ging het digitaal via Zoom. De kandidaten zaten thuis achter de computer.
Liron: “Vóór de uitzending werden we geïnstrueerd hoe het in zijn werk gaat. Aan het begin van de ceremonie werd van alle kandidaten een kort introductie-filmpje vertoond. Dat hadden we zelf gemaakt en het filmpje mocht maximaal één minuut duren. Daarna volgde de prijsuitreiking. Wij zijn derde geworden. Daar zijn we heel blij mee. Ik heb vooraf wel even naar de werkstukken van de andere kandidaten gekeken en naar mijn idee lag het allemaal erg dicht bij elkaar. Het juryrapport hebben we nog niet gezien. Dat wordt later op de site gezet. Maar al met al zijn we toch zeer tevreden.

De prijs die Liron en Roy ontvangen, is een oorkonde en een studiebeurs van duizend euro. Daarnaast is het natuurlijk een geweldige opsteker voor op het CV.