KOPP/KVO ondersteuning

WINTERSWIJK - Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun vader of moeder aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich kan uiten in lichamelijke ongemakken, zoals buikpijn of hoofdpijn. Sommige kinderen gaan zichzelf de schuld geven of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen. Veel kinderen en jongeren denken hierbij de enige te zijn met zo’n bijzondere vader of moeder.

Om deze kinderen te ondersteunen organiseren IrisZorg en GGNet de KOPP/KOV-groep. Deze doe/praatgroep is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en start na de zomer op maandag 14 september 2020 in Winterswijk, omdat het draaien van groepen op dit moment nog niet mogelijk is.
Toch is het juist in deze tijd ook belangrijk om contact te krijgen/houden met kinderen die thuis zitten met een ouder die een psychiatrische of verslavingsprobleem heeft. Om deze kinderen te kunnen ondersteunen biedt GGNet Preventie op dit moment vooral individuele ondersteuning aan. Dat geldt ook voor kinderen/jongeren die buiten deze leeftijdscategorie vallen.

Meer informatie en/of aanmelden via: GGNet Preventie via tel.088-9331180 of preventie@ggnet.nl.