De tuin van Janneke Helleman,  Morgenzonweg 136
De tuin van Janneke Helleman, Morgenzonweg 136 Janneke Helleman

Open tuinen Morgenzonweg

WINTERSWIJK - Twee particuliere tuinen aan het einde van de Morgenzonweg gaan ook deze zomer op dinsdagen open voor bezoekers.

Twee maanden geleden dachten Lidy Buil (Morgenzonweg 150) en Janneke Helleman (Morgenzonweg 136) nog dat ze de tuinen dit jaar dicht zouden houden vanwege het coronavirus. Gelukkig gaan de ontwikkelingen de goede kant op en is de kans op besmetting in de buitenlucht het kleinst, daarom durven e tuinliefhebbers het aan om hun tuin open te stellen voor belangstellenden. Het zal wel anders zijn dan eerdere jaren. Zo worden de bezoekers niet met een handdruk verwelkomd en moet iedereen afstand van elkaar houden. Ook zijn er minder voorzieningen omdat die eventueel een besmetting kunnen veroorzaken. Wat wel hetzelfde is, zijn de mooi aangelegde en goed onderhouden tuinen waar bezoekers even heerlijk kunnen genieten in deze rare tijden.

De eerste open dag is op 9 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Als alles goed gaat, blijven de tuinen open tot en met de laatste dinsdag van juli. Op https://www.facebook.com/opentuinenwinterswijk/ staat de meest actuele informatie.

De tuin van Lidy Buil, Morgenzonweg 150