Jongeren World Servants stellen
werkvakantie een jaar uit

Extra inzetten voor mensen om hen heen

REGIO – De jongeren die deze zomer op reis zouden gaan met jongerenbeweging World Servants, gaan nu in 2021 op reis. World Servants is in staat geweest om overeenstemming te bereiken met de vliegmaatschappijen die de groepen zouden vervoeren. Zodoende kunnen ze in 2021 alsnog de handen uit de mouwen steken in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

World Servants-directeur Gerben Huisman: “Het is echt jammer dat er deze zomer niemand op reis zal gaan, maar door de huidige veiligheidssituatie in de wereld kan het niet anders. We zijn blij dat we volgende zomer alsnog overal ter wereld gemeenschappen kunnen dienen in hun ontwikkeling.”

Als beweging wil World Servants samen optrekken met mensen die het minder hebben, ver weg, maar ook dichtbij. Voor dat laatste is door deze situatie in het komende jaar extra gelegenheid. Deelnemers spannen zich in om per persoon een extra bijdrage voor World Servants te werven, maar worden ook aangemoedigd om zich alleen of in hun lokale groep extra in te zetten voor de mensen om hen heen. Dat draagt niet alleen bij aan het welzijn in hun dorp of wijk, maar ook aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

In de gemeenschappen gaan de voorbereidingen op de projecten ondertussen door. De lokale bevolking legt de fundering alvast, in samenwerking met de lokale partnerorganisaties van World Servants. Met de uitvoering van de rest van het bouwproject wacht men op de komst van de groepen.
De aanwezigheid van de jongeren zorgt niet alleen voor mankracht, maar leidt ook tot nieuwe kennis en vaardigheden, zelfvertrouwen en een toegenomen gevoel van waardigheid in de gemeenschappen. Andersom leidt de interactie met de lokale bevolking ook bij jongeren tot nieuwe vaardigheden, zelfvertrouwen en toegenomen maatschappelijke betrokkenheid.

World Servants lanceerde vrijdag 29 mei ook tien nieuwe reizen voor 2021. Zodoende blijft er voor volgend jaar ook voldoende gelegenheid voor nieuwe vrijwilligers om zich dienstbaar in te zetten. Dat levert een recordaantal van 1250 vrijwilligersplekken op.


worldservants.nl