Peuters (3-4 jr) van Penta Winterswijk mogen weer lekker (buiten) sporten. PR Penta Winterswijk
Peuters (3-4 jr) van Penta Winterswijk mogen weer lekker (buiten) sporten. PR Penta Winterswijk

Penta traint bij FC Winterswijk in de buitenlucht

WINTERSWIJK - Kinderen (1,5-3 jr) én ouders van binnensportvereniging Penta Winterswijk mogen weer lekker sporten, in de buitenlucht! Dat wordt volop gedaan. Niet alleen door de jongste sporters maar door leden alle leeftijden. Je kunt je voorstellen dat het voor Penta Winterswijk een grote uitdaging is geweest om dit voor 1300 leden te organiseren, maar het is (grotendeels) gelukt om het sporten in de buitenlucht te realiseren.

Achter de schermen is er de afgelopen weken hard gewerkt om vele zaken te regelen. Zo heeft het bestuur samen met de technische commissie van Penta Winterswijk verschillende mogelijkheden bekeken voor het buiten sporten. Een aantal clubs heeft ruimte ter beschikking gesteld en de technische commissie heeft een lesplanning voor Penta Winterswijk gemaakt. Op de parkeerplaats van voetbalvereniging FC Winterswijk zal de dansafdeling van Penta Winterswijk, Penta Dance Department de komende weken dans, majorette en aerobic lessen gaan geven. Alle gym, turn, spring en freerunlessen zullen gebruik maken van verschillende grasvelden van FC Winterswijk. Natuurlijk zijn het aangepaste trainingen/lessen omdat de maatregelen en regels van het NOC/NSF, KNGU en de Gemeente Winterswijk gehandhaafd dienen te worden. Zo zal er bijvoorbeeld gedanst worden in gemarkeerde vakken zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Er is een uitgebreid veiligheidsplan geschreven en laten keuren door de gemeente Winterswijk. Daarin staat onder andere dat men na elke les de materialen schoon maakt en desinfecteert, bij leden vanaf 13 jaar ook bij wisselen tussen personen. Daarnaast moet iedereen voor aanvang én na de les zijn/haar handen wassen met water en zeep.

Penta Winterswijk heeft de afgelopen week tijdens al haar lessen gebruik gemaakt van CoCo’s (corona-coördinatoren). Vanuit het Graafschap College, opleiding Sport en Bewegen hebben wij studenten die deze taak zullen vervullen. De taak van deze studenten is dat ze ervoor zorgen dat er geen ouder(s)/verzorger(s) het veld op lopen, zorgen dat er geen drukte ontstaat op verschillende momenten rondom de sportlocatie en dat de handen van de kinderen voor én na de les worden gewassen met water en zeep. Zodra de leden aanwezig zijn op hun sportplek assisteren deze studenten de leiding van Penta waar nodig.
De technische commissie heeft samen met vele leiding en vrijwilligers voorbereidingen getroffen om het buitensporten mogelijk te maken. Zo is er veel sport- en spelmateriaal verhuisd van de Sport- en turnhal naar Sportpark Jaspers om daar de lessen van de breedtesport, wedstrijdsport en de dansafdeling te hervatten. Alleen bij mooi weer kunnen de kinderen sporten, dus dat wordt duimen. De weersverwachtingen van de afgelopen weken waren boven verwachting en de kinderen hebben genoten. "Wij mogen spreken van een geslaagde eerste week! Onze grote dank gaat uit naar het bestuur, de technische commissie en uiteraard onze technische leiding. Met elkaar zijn wij erin geslaagd om voor het merendeel van onze leden een passende invulling te geven!", aldus een woordvoerder van de vereniging.

Ook wie geen lid is, biedt Penta de mogelijkheid om mee te sporten. Bekijk in het (tijdelijke) lesrooster welke les voor jou geschikt en handig is zodat jij ook mee kunt doen met één van onze recreatieve lessen. Hiervoor dien je je wel aan te melden. In deze mail dien jij je NAW (naam/adres/woonplaats) gegevens mee te zenden, dit in verband met de verzekering. Voor meer informatie, aanmelden en het (tijdelijke)lesrooster: www.pentawinterswijk.nl/covid-19