De ‘stappenteams’ in actie. Foto: Han van de Laar
De ‘stappenteams’ in actie. Foto: Han van de Laar

Looproute door de winkelstraten

WINTERSWIJK - De ondernemers hebben afgelopen week een looproute door het centrum, om er voor te zorgen dat het winkelend publiek genoeg afstand kan houden.

Vervolg voorpagina

Toen door het coronavirus de gedeeltelijke lockdown een feit werd, nam ze contact op met Peter ten Hagen, vicevoorzitter van de ABH-City Vereniging. Samen hebben ze hetidee uitgewerkt om een looproute te creëren in de belangrijkste winkelstraten. Zeker door de versoepelingen van de maatregelen zie je het weer drukker worden in het dorp. Tijd dus voor die looproutes om zo het winkelend publiek van elkaar te scheiden.

Een groot aantal winkeliers verzamelden zich afgelopen maandag bij Oxener Schoenen, alwaar uitleg werd gegeven door Loes Oxener en Peter ten Hagen. Met behulp van tien mallen, werden er in tien teams in totaal 3000 zelfklevende voetstappen opgeplakt in de winkelstraten. De route, van en naar de kerk, is altijd rechts. Door de breedte van de straten is er hierdoor voldoende ruimte gecreëerd die voldoet aan de 1,5 meter richtlijn. Zo hoeft er in de hoofdwinkelstraten, zoals de Misterstraat, Meddosestraat, Ratumsestraat en de Wooldsestraat geen eenrichtingsverkeer te worden ingevoerd. De voetstappenroute- actie is mogelijk gemaakt door de ABH-City Vereniging, 100procent Winterswijk en de gemeente. Inmiddels zijn er op de beginpunten van de winkelstraten ook banners geplaatst. Zowel in het Nederlands als in het Duits wordt het winkelend publiek welkom geheten en worden de regels nogmaals benadrukt.