De container wordt steeds goed gevuld met beschermingsmiddelen. Foto: PR
De container wordt steeds goed gevuld met beschermingsmiddelen. Foto: PR

Inzameling van
beschermingsmiddelen

WINTERSWIJK - De Achterhoekse Uitdagingen, waaronder de Winterswijkse Uitdaging, zijn enkele weken geleden een inzamelingsactie van persoonlijke beschermingsmiddelen gestart.

De Winterswijkse Uitdaging heeft er niet voor gekozen om bij supermarkten containers te plaatsen, maar gekozen voor een centraal depot bij ingang van de WUh aan de Torenstraat 9. Daar staat een blauwe container, waarin men beschermingsmiddelen kan deponeren. Dat deze actie ook in Winterswijk een succes is blijkt wel uit het feit dat in de eerste week er 500 mondkapjes gedoneerd werden. Twee weken daarna kon men 3500 mondkapjes en 40 stuks beschermende kleding aan de Doetinchemse Uitdaging - die de verdeling over de Achterhoekse zorginstellingen verzorgt - overhandigen. Deze week zijn er weer 500 mondkapjes, door een onbekende gever, in de container achter gelaten. Ook deze zullen de komende week, via de Doetinchemse Uitdaging hun weg naar zorginstellingen in de Achterhoek vinden.
Wanneer een zorginstelling, huisartsen- of verloskundigenpraktijk, verpleeghuis of thuiszorgorganisatie in de Achterhoek dringend behoefte heeft aan mondkapjes, spatbrillen (vuurwerkbrillen), handschoenen, dan kan men het laten weten via 0543 – 200026. Mailen kan ook: info@winterswijkseuitdaging.nl