Erwin Bomers opnieuw in Raad van Bestuur Santiz

WINTERSWIJK - Erwin Bomers is benoemd als lid van de Raad van Bestuur van Santiz Ziekenhuizen, de organisatie van het Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB) in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem. Hij was - na het terugtreden van Chrit van Ewijk als bestuurder - al eerder interimbestuurder van Santiz, totdat de - inmiddels ook vertrokken - Rolf de Folter werd aangesteld.

De Raad van Toezicht heeft besloten voor de komende tijd een lid van de Raad van Bestuur aan te wijzen dat zich in het bijzonder toelegt op het bestuur van het SKB, en een ander lid dat zich in het bijzonder toelegt op het bestuur van het Slingeland. Op de kortst mogelijke termijn wordt verder een interim bestuurder aangetrokken die als voorzitter van de Raad van Bestuur leiding geeft aan het ontvlechtingsonderzoek, en na besluitvorming, een ontvlechtingsprocedure. Gezamenlijk vormen deze drie leden de Raad van Bestuur.
Zoals al eerder gecommuniceerd legt Bijar Altalabani zich als bestuurder toe op het SKB.

Op 4 mei heeft de Raad van Toezicht vervolgens Erwin Bomers benoemd tot het lid van de Raad van Bestuur dat zich gaat toeleggen op het Slingeland. Uit gesprekken bleek dat het vertrouwen vanuit het SZ in Bomers groot is. Hij heeft verder bewezen over de benodigde competenties te beschikken, die zeker in deze bestuurlijke crisis noodzakelijk zijn. Hij beschikt over de juiste eigenschappen om de rust terug te laten keren binnen de organisatie, is collegiaal en kan integraal de Slingeland-organisatie aansturen ten behoeve van patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod in de regio. Al eerder werd van uit het SKB eenzelfde vertrouwen uitgesproken in Bijar Altalabani.