Lauri Maris wint online Nederlandse schaaktitel

WINTERSWIJK - Omdat het echte Nederlands Kampioenschap jeugdschaak niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen is er als alternatief een online kampioenschap gehouden.

Dertien van de zestien geplaatste spelers namen aan dit toernooi deel, waarbij de spelers thuis achter de laptop, pc of tablet hun tegenstanders ontmoetten. De Winterswijkse Lauri Maris wist uit haar zes partijen 5,5 punten te halen en werd daarmee kampioen in de C-groep. Zus Evi Maris scoorde in dezelfde groep twee punten uit zes partijen.

Ook voor onlineschaak zijn spelregels, want het is natuurlijk niet de bedoeling om thuis 'stiekem' op een andere computer te kijken of huisgenoten tips te laten geven. Dat er toch iets mis kan gaan, bleek toen één van de spelers inlogproblemen kreeg en het toernooi niet kon vervolgen.

Lauri verklaarde na afloop van het toernooi blij te zijn met deze titel, maar dat zij toch liever het 'echte' toernooi had gespeeld.

Iedere dinsdagavond houdt schaakclub WSG een eigen onlinetoernooi, waaraan ook niet-leden kunnen meedoen. Meer info via de website.


wsg-schaak.nl