Tom Reith. Foto: PR
Tom Reith. Foto: PR

Elke avond tot 20.00 uur geopend?

WINTERSWIJK - “Kunt u mijn kind de voeten opmeten, is normaal bij ons een hele gewone vraag, echter in deze bijzondere tijd moeten we de klant vragen het zelf te doen. Voor ons als bedieningszaak een hele ongewone situatie, normaal helpen we de klant met schoenen aantrekken als dit gewenst is, maar dit soort dingen is in deze coronatijd niet wenselijk.”

Aan het woord is Tom Reith, bedrijfsleider van Schuurman Schoenen in Winterswijk. “Wij zijn daarom ook blij dat we vanaf 11 mei weer onze klanten een beetje kunnen bedienen zoals we gewend zijn, echter wel met de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals zo min mogelijk fysiek contact.”
Natuurlijk treft dit coronavoorjaar niet alleen zijn winkel: “De impact van deze crisis voor het centrum van Winterswijk is enorm, Duitsers zijn de laatste maand niet meer gezien en gezellig winkelen voor mensen uit omliggende plaatsen is er ook niet bij. Ook missen we de gezelligheid van de warenmarkt met alle gezellige terrasjes. Wij zijn dan ook erg verheugd dat waarschijnlijk de horeca weer mag opstarten begin juni en hopen zo langzaam weer een beetje bedrijvigheid te krijgen. Hoewel er onzekerheid bij ondernemers is: of de normale drukte terugkomt, of winkels de crisis zullen overleven met de nieuwe 1,5 meter-economie. Er zal meer gespreid gewinkeld moeten worden en misschien moet ons centrum wel elke avond tot 20.00 uur geopend zijn om de spreiding te bewerkstelligen en de klant een veilig winkelgevoel te geven, en wat extra omzet te krijgen.”

“De posteractie SHOP LOKAAL, JUIST NU vind ik ook erg belangrijk, om de lokale winkels zoveel mogelijk te bezoeken en te steunen, zodat we een gezellig centrum kunnen houden met een goede bezetting van winkels en horeca; want om met de woorden van Rutte te spreken: we hebben elkaar hard nodig.”