Foto: PR
Foto: PR

'Het wordt nu weer wat losser'

WINTERSWIJK - “Vanaf dat Rutte zei dat we zoveel mogelijk thuis moesten blijven, was het gebeurd”, zegt Irma Winkelhorst van Winkelhorst Ledermode & Lederwaren. “We zijn erg afhankelijk van passanten, van Duitsers. En die blijven weg.”

De winkel aan de Misterstraat ging zelfs anderhalve week helemaal dicht, om vrijdag 27 maart weer open te gaan. “De openingstijden hebben we wat veranderd in die periode”, vervolgt Irma. “Het was toch de tijd van de feestdagen. Normaal zijn dat juist goeie dagen, maar nu ...”

Winkelhorst heeft zich niet extra gericht op webverkoop: “Wij richten ons bewust op de klant in de winkel. Wel hebben we acties via Facebook en Instagram, maar die hebben we eigenlijk altijd wel.”

Irma ziet wat licht aan het eind van de coronatunnel: “Het was en is een bizarre tijd, maar het wordt nu weer wat losser, je ziet weer mensen op straat.” De klant ziet ze weer wat ontspannener aan het worden. “Ze leven ook mee. Dan vragen ze hoe het is. De Winterswijkse winkels hebben een gunfactor”, ervaart ze. “Het is voor heel Winterswijk belangrijk om het winkelbestand met weinig leegstand zo te houden.”

Vanaf week 20 gaat Winkelhorst weer bijna helemaal over op de reguliere openingstijden. Over de koopavond is nog wel discussie: “Die wordt pas weer interessanter als op 1 juni ook de horeca weer open kan.”