Manon Oonk (links) en Sharon van Ooijen. Foto: PR
Manon Oonk (links) en Sharon van Ooijen. Foto: PR

Van helemaal dicht naar bijna weer normaal

WINTERSWIJK - WE Fashion Store is, net als de andere vestigingen van de landelijke keten, vanaf woensdag 18 maart een aantal weken helemaal gesloten geweest. “Om de veiligheid van personeel en klanten”, zegt Sharon van Ooijen, filiaalleidster van de Winterswijkse WE. “We waren een van de eerste winkels in het dorp die tijdelijk helemaal dicht ging.”

“Ik werk nu zo’n twintig jaar voor WE, en dan is het wel een gek gevoel om de winkel echt dicht te doen”, kijkt ze terug op die periode. Het is niet zo dat zij en de andere medewerkers niet betrokken bleven bij de winkel: “We volgden cursussen via de WE Academy. Daarnaast had ik als eindverantwoordelijke voor Winterswijk calls met mijn districtsmanager en met mijn team. Belangrijk om contact te houden met je mensen.”

In die weken dat de winkel voor het gewone publiek dichtzat, werden af en toe wel zendingen in ontvangst genomen en werden klanten op afspraak ontvangen. Vanaf 10 april kon iedereen weer binnenlopen. In het begin waren de openingstijden beperkt van 12.00 tot 17.00 uur, geleidelijk zijn ze wat verruimd.

Inmiddels is alles wel weer wat losser aan het worden, merkt ook Sharon. “We hebben wel strenge regels: zoals maximaal negen mensen tegelijk in de zaak, gebaseerd op vijftien vierkante meter per klant. Vooral op zaterdag betekent dat opletten. Veel klanten, vooral wat oudere, vinden het wel gek, maar het kan nu eenmaal niet anders.”

Kochten mensen in de eerste weken van de coronacrisis erg gericht, nu ziet Sharon het funshoppen weer wat toenemen. “Maar de Duitsers blijven nog weg, en ook de mensen uit de omliggende plaatsen waarvoor Winterswijk een regiofunctie heeft, zijn er minder.”

Vanaf week 20 gaat WE weer over op de normale openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. In lijn met het landelijke beleid van WE is ook de Winterswijkse winkel voorlopig op de koopavonden nog gesloten.