Fout

WINTERSWIJK - In het artikel 'Een margriet als ambassadeur', dat op 28 april in Achterhoek Nieuws verscheen, staat in de inleiding per abuis dat Prinses Margriet de derde dochter is van Koningin Wilhelmina. Daar had natuurlijk moeten staan dat Margriet de derde dochter is van Koningin Juliana en haar man Prins Bernhard.


Zomer-concerten Bredevoort afgelast

BREDEVOORT - Nu in het kader van de coronamaatregelen het verbod op evenementen wordt verlengd tot 1 september, moet de organisatie van de Zomerconcerten Bredevoort, helaas maar begripvol melding maken van de afgelasting van de Zomerconcerten in de komende zomer. De organisatoren gaan uitkijken naar de concerten in 2021.


e naam

WINTERSWIJK - In het fotobijschrift bij het artikel 'Rozen voor alle bewoners Winterswijkse verpleeg- en zorgcentra' is per abuis een verkeerde naam geplaatst. Op de foto staat links Joke Bouwmeester, waar Brethouwer in het onderschrift staat.


Voedselbank helpt

REGIO - Ook zelfstandigen en anderen, die door de corona-crisis onder het bestaansminimum zijn gezakt, kunnen op zeer korte termijn een (tijdelijk) voedselpakket aanvragen om de eerste nood te verzachten voor het hele gezin. Men hoeft voor de eerste drie maanden dat dit pakket verstrekt wordt, zich niet via een hulpverlener aan te melden zoals normaal het geval is. Wel moet de Voedselbank enkele gegevens (zo mogelijk een kopie van de aanvraag bij UWV of andere instantie) van de nieuwe klant (en diens gezin) hebben, waardoor duidelijk wordt dat men aan de criteria van de Nederlandse Voedselbanken voldoet. Mocht men het pakket langer dan drie maanden nodig hebben, dan moet alsnog een hulpverlener worden gezocht (waarbij eventueel de Voedselbank kan helpen). De capaciteit is echter niet onbeperkt, zodat de Voedselbank Oost-Achterhoek bij een hele grote toestroom van cliƫnten genoodzaakt kan zijn tot een aannamestop van deze nieuwe groep. Aanmelding kan via het aanmeldformulier op de website; daar vindt men ook de criteria waaraan men moet voldoen. Info: www.voedselbankachterhoek.nl.