De buurtsportcoaches gingen bij de kinderen langs. Foto: Actief Winterswijk.
De buurtsportcoaches gingen bij de kinderen langs. Foto: Actief Winterswijk.

Online Koningsspelen succes

WINTERSWIJK - Op 17 april zouden de Koningsspelen plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis kon dit evenement niet doorgaan helaas. Op vrijdag 24 april van 9.00 tot 12.00 uur werden daarom de Online Koningsspelen gehouden in heel Gelderland, ook in de gemeente Winterswijk. Ruim 150 kinderen namen enthousiast deel aan de activiteiten van Actief Winterswijk. Het programma was te volgen via de website en het facebookpagina van Actief Winterswijk.

De kinderen konden via filmpjes van de buurtsportcoaches van Actief Winterswijk deelnemen aan activiteiten in de thema's creatief, muziek, gezonde snack, bewegen en cultuur. Voorafgaand werd er via Omroep Gelderland een warming-up uitgezonden. Als afsluiter gaf topsport chef van Sportcentrum Papendal Erik Te Velthuis een workshop 'gezonde lunch'.

Razende reporters
De buurtsportcoaches van Actief Winterswijk gingen vrijdagmorgen heel Winterswijk door om een kijkje te nemen bij de kinderen die deelnamen. Ook deelden zij een flesje water en fruit aan hen uit, uiteraard op 1,5 meter afstand.
Kinderen konden hun foto's of filmpjes inzenden, waarmee zij een mooie prijs konden winnen. Daaraan werd heel goed gehoor gegeven. Alle beeldmateriaal is te bekijken op de facebookpagina @actiefwinterswijk.nl

Terugkijken
De filmpjes blijven online staan. Als kinderen en ouders/verzorgers vandaag niet in de gelegenheid waren om het programma te volgen, dan kunnen zij de filmpjes terugkijken. Het volledige programma is te vinden op de website www.actiefwinterswijk.nl of via de facebookpagina @actiefwinterswijk.